Nyíregyháza hírei

2013.01.07. 15:00

Nyíregyházát is útba ejtik a Donhoz futók

Nyíregyháza - Ezer kilométert terveznek futni a doni hősök emlékére.

Nyíregyháza - Ezer kilométert terveznek futni a doni hősök emlékére.A doni hősök emlékére ezer kilométer lefutására készül Szita János és Kovalik Zoltán: a Kaposvár és Voronyezs közötti távolságot áprilisban három hét alatt szeretnék teljesíteni. Április 18-án indulnak Kaposvárról, és naponta ötvenöt-hatvan kilométert terveznek megtenni - közölte Szita János. A futókat hárman kísérik: Szilvási Zoltán orvos, Havasi Imre tolmács és gépkocsivezető, valamint Juhász János operatőr, akinek köszönhetően az egész útról dokumentumfilm is készül.

A csapat Kaposvár után Andocs, Siófok és Pákozd vonalon haladva Adony, Kiskunlacháza, Dabas, Cegléd, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Beregsurány, Beregszász, Szolyva érintésével éri majd el a Vereckei hágót. Az ukrajnai területen Belgorodig gépkocsival mennek, majd ismét futva Sztari Oszkol, Osztrogozsszk, Rudkino, Gremjacsje, Bolgyirevka útvonalon Voronyezsig. A tervek szerint május 9-én érnek célba.

Az emlékfutást a Mártírok és Hősök Közalapítvány támogatja, fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, védnöke Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Az emlékfutás során bárki, bármikor csatlakozhat a csapathoz tíz, húsz, ötven vagy akár csak egy kilométer megtételére is - jelezte ki Szita János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!