Nyíregyháza hírei

2013.01.30. 15:41

Újra szárnyaltak a szabolcsi madarak

Nyíregyháza. Az elmúlt napokban a belgiumi Hasseltben rendezte meg az Ornitológiai Világszövetség (COM) a 61. világkiállítását és kongresszusát. Hazánkat 28 díszmadártenyésztő 178 madara képviselte eredményesen.

Nyíregyháza. Az elmúlt napokban a belgiumi Hasseltben rendezte meg az Ornitológiai Világszövetség (COM) a 61. világkiállítását és kongresszusát. Hazánkat 28 díszmadártenyésztő 178 madara képviselte eredményesen. A kanárik, egzóták, papagájok, egzotikus galambok és társaik összesen 25 érmet (13 aranyat, 7 ezüstöt és 5 bronzot) és számos kiváló helyezést gyűjtöttek össze tenyésztőiknek – újságolta a nyíregyházi székhelyű Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetségének elnöke, Tóth Sándor, aki hozzátette: „Ilyen szép számban és ilyen eredménnyel először vettünk részt a nemzetközi megmérettetésen! Ezúton is gratulálunk valamennyi tenyésztőnek!”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!