Nyíregyháza hírei

2013.02.14. 10:40

FIDESZ: Javuló energiabiztonság, olcsóbb energiaárak

Nyíregyháza - Villanyszámlákkal és csekkekkel érkezett csütörtöki sajtótájékoztatójára dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, hogy számokkal alátámasztva bizonyítsa: a kormány komolyan gondolta és céltudatosan véghez vitte az ígért rezsicsökkentést.

Nyíregyháza - Villanyszámlákkal és csekkekkel érkezett csütörtöki sajtótájékoztatójára dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, hogy számokkal alátámasztva bizonyítsa: a kormány komolyan gondolta és céltudatosan véghez vitte az ígért rezsicsökkentést. – Családok, háztartások millióin segítettünk, van, akinek párszáz, van, akinek többezer forinttal lett karcsúbb az áramszámlája. A „népjóléti” intézkedéseknek ezzel még nincs vége, hiszen a legutóbbi frakcióülésen a víz- és csatornadíjak, a palackos gáz, a kéményseprői tarifák és egyéb közüzemi díjak csökkentéséről döntöttünk, melyek idén nyártól lépnek életbe.

Lázár János államtitkár mindemellett bejelentette: jövő nyárra 30 százalékkal mérséklődik majd az áram és a gáz ára. Erre korábban nem volt példa, 2002 és 2010 között, a szocialista kormány idején csak az újabb és újabb áremelésekről szóltak a hírek. A Fidesz-KDNP – kiaknázva kétharmados erejét – szakított a lakosságot terhelő, multicégeknek kedvező, rossz hagyománnyal: az energiacégeknek meg kell elégedniük a tisztes haszonnal, le kell mondaniuk az extraprofitról!

Román István országgyűlési képviselő elmondta: azzal, hogy a kormány visszavásárolta azokat a földgázipari érdekeltségeket az E.ON-tól, amelyeket az előző kormányok privatizáltak, javult az ország energiabiztonsága, az állam érdekérvényesítő képessége, valamint gyümölcsözőbbé válhat az orosz–magyar energetikai együttműködés.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!