Nyíregyháza hírei

2013.02.28. 10:35

Fidesz-sajtótájékoztató: Pályázatokkal segítik a pályakezdők elhelyezkedését

Nyíregyháza -  A pályakezdő fiatalok elhelyezkedése éppen úgy gond Európa államaiban, mint Magyarországon. Éppen ezért a magyar kormány a 2014-2020 közötti időszakban úgy segíti a fiatalok elhelyezkedését, hogy a források 60 százalékát a gazdaság fejlesztésére fordítja az elmúlt évek 11 százalékos fejlesztésével szemben – jelentette ki csütörtökön nyíregyházi sajtótájékoztatóján Román István országgyűlési képviselő.

Nyíregyháza -  A pályakezdő fiatalok elhelyezkedése éppen úgy gond Európa államaiban, mint Magyarországon. Éppen ezért a magyar kormány a 2014-2020 közötti időszakban úgy segíti a fiatalok elhelyezkedését, hogy a források 60 százalékát a gazdaság fejlesztésére fordítja az elmúlt évek 11 százalékos fejlesztésével szemben – jelentette ki csütörtökön nyíregyházi sajtótájékoztatóján Román István országgyűlési képviselő. Mint elmondta, mindezek mellett a kormány konkrét pályázatokkal is segíti a fiatalok munkába állását. Március 1-jétől indul az Első Munkahely Garancia Program. Míg tavaly 3,6 milliárd forintra pályázhattak a pályakezdőket foglalkoztató vállalkozások, most tavasszal erre a célra 5 milliárd forint a keret. A programra szakképzett és szakképzetlen 25 év alatti fiatalok jelentkezhetnek a munkaügyi kirendeltségeken, ahol munkaadót is segítenek keresni számukra. A munkaadó legfeljebb hat hónapig kapja meg a pályakezdőnek fizetett munkabért és közterheit, viszont utána a foglalkoztatási idő felének megfelelő továbbfoglalkoztatást kell vállalnia. A továbbfoglalkoztatásra a munkahelyvédelmi akcióterv szerinti támogatás jár. A fiatalok vállalkozóvá válását segíti az Új Széchenyi Terv keretében az a pályázati lehetőség, amely 3-6 millió forint segítséget jelenthet a 35 éven aluli fiataloknak a terveik megvalósításához.

További pályázati lehetőséget ismertetett dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő. A Nemzetgazdasági Minisztérium most meghirdetett pályázata a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatásával igyekszik segíteni a pályakezdő fiatalok elhelyezkedését. Tavaly erre a célra 7,3 milliárd forintot különített el a kormány, s ebből a pénzből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe 1,4 milliárd forint jutott a pályázatok révén. Az idén 10 milliárd forintra lehet majd pályázni. A politikus reményét fejezte ki, hogy élnek a lehetőséggel a megyebeli mikro-, kis- és középvállalkozások, s legalább ezer munkahelyet teremtenek a pályakezdőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!