Nyíregyháza hírei

2013.02.15. 14:29

Több jut a panelpályázatra

Nyíregyháza - A szén-dioxid-kvóta múlt év végi sikeres értékesítéseinek köszönhetően 4,56 milliárd forintos keretet biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Zöld Beruházási Rendszer lezárt Panel II. pályázatára.

Nyíregyháza - A szén-dioxid-kvóta múlt év végi sikeres értékesítéseinek köszönhetően 4,56 milliárd forintos keretet biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Zöld Beruházási Rendszer lezárt Panel II. pályázatára. A tárca közölte, hogy a többletforrásból a korábban benyújtott, de miniszteri döntéssel még nem rendelkező pályázatok kaphatnak hozzájárulást panellakások felújításához, energetikai korszerűsítéséhez.

Az elbírálás gyorsítása mellett a minisztérium azzal is segíti a lakóközösségeket, hogy térítésmentes műszaki-gazdasági és pénzügyi tanácsadást nyújt számukra, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. közreműködésével. A szakemberek átvizsgálják a beadott pályázatokat, szükség estén javaslatot tesznek a műszaki, valamint költségvetési módosításokra.

A „ZBR Panel II.” pályázati konstrukcióban már 352 pályázat rendelkezik miniszteri döntéssel. A mostanáig megítélt összesen 16,7 milliárd forint állami támogatás több mint 30 ezer lakás felújítását teszi lehetővé, és mintegy 50,1 milliárd forintnyi megrendelést biztosít a hazai építőiparnak. A felújítások évi 197 millió kilowattóra energia-megtakarítást eredményeznek.

A támogatott beruházásokkal csökkennek a nyertes háztartások rezsiterhei, a kivitelezési munkák megrendelésekhez juttatják a hazai vállalkozásokat. A fejlesztések hozzájárulnak Magyarország energiaimport-függőségének mérsékléséhez is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!