Nyíregyháza hírei

2013.03.21. 09:36

Közfoglalkoztatottak százai a Nyírerdőnél

Nyíregyháza - Nyolcszáz embernek ad munkát a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. a hónap elején elindult közfoglalkoztatási programban - közölte Szalacsi Árpád vezérigazgató, aki elmondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg 58 településéről 341, Hajdú-Bihar megye 30 településről 459 ember számára nyílik lehetőség napi nyolcórás munkavégzésre az állami tulajdonú erdőkben.

Nyíregyháza - Nyolcszáz embernek ad munkát a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. a hónap elején elindult közfoglalkoztatási programban - közölte Szalacsi Árpád vezérigazgató, aki elmondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg 58 településéről 341, Hajdú-Bihar megye 30 településről 459 ember számára nyílik lehetőség napi nyolcórás munkavégzésre az állami tulajdonú erdőkben. A létszámfelvétel folyamatos, március közepéig több mint 730-an kezdtek el dolgozni a társaságnál. A szeptember végéig tartó program 594 millió forintos költségét a belügyminisztériumi támogatásból fedezik.

A Nyírerdő Zrt. a korábbi években is rendszeresen részt vállalt a közfoglalkoztatásban, 2010 óta több mint 3 ezer ember vett részt a programokban.

– Az idén is minden erdészeti egységünkben dolgoznak közfoglalkoztatottak, Szabolcsban öt (Nyíregyháza, Baktalórántháza, Nyírbátor, Nyírlugos, Fehérgyarmat), Hajdú-Bihar megyében pedig négy (Debrecen, Gúth, Hajdúhadház, Haláp) erdészettel működünk – mondta a vezérigazgató. Ezeken túl Nyírbátorban egy fafeldolgozó is üzemel. A programhoz oktatás is kapcsolódik: harmincan motorfűrész-kezelő-, ötvenen faiskolai munkás-, nyolcvanan pedig növényvédelmi képzésen vehetnek részt. A képzéseket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Központ szervezi.

 

– A közfoglalkoztatottak az erdőművelési, erdőkezelési munkákon kívül vágástakarításokon dolgoznak, erdészeti sétautak, turistautak, tanösvények karbantartását és kijelölését végzik el, közjóléti eszközöket újítanak fel. Parlagfű és más gyomnövények irtásában vesznek részt, szemetet és hulladékot gyűjtenek, valamint fontos feladatokat látnak el a természeti károkat szenvedett erdőterületetek rehabilitációjában, határjelek karbantartásában és tűzpászták készítésében is - foglalta össze a feladatokat Szalacsi Árpád.

MTI/KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!