Nyíregyháza hírei

2013.03.19. 20:06

Elköszönt a Hunor

Munkájuk elismerése a lakosság megható köszönetében tükröződött igazán.

Munkájuk elismerése a lakosság megható köszönetében tükröződött igazán.A mai nap folyamán már 99 % -os ellátottsággal működik az áramszolgáltatás megyénkben – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A terület ellátottságát és a hátralévő feladatok ellátása már speciális eszközök igénybevétele nélkül is megoldható, így a Hunor mentőcsapat a délelőtti órákban elhagyta a kárhelyszínt. Ibrányban Kossa György tű. dandártábornok ünnepélyesen köszönte meg a csapat gyors és eredményes közreműködését. A tábornok és a Hunor vezetője Jaczkovics Péter tű. alezredes is megemlítette, sikeres munkájuk elismerése a lakosság megható köszönetében tükröződött igazán. A helytálló csapattól elköszönve a tábornok a Paszabi Polgármesteri Hivatalban tájékoztatta a sajtót a jelentős javulásról, valamint Tajthty Péter Paszab polgármestere megköszönte a katasztrófavédelem segítségét.

Paszabon az éjszaka folyamán elhelyezett aggregátor, várakozáson felüli eredménye, még több aggregátor beüzemelését vonta magával. A már ellátott településekről átcsoportosítás történik, így akiknek már nincs szükségük az áramfejlesztőre, tovább adják azt. A magas és közép feszültségű hálózatok helyreállításával a kisfeszültségű vezetékek javítását végzik jelenleg is. Ez többnyire kisebb-nagyobb áramszünetet okoz azokon a településeken is, ahol már megoldott a szolgáltatás, viszont a helyileg javításra szoruló vezetékek miatt az adott szakaszt le kell, hogy kapcsolják a szerelési munkálat közben.

Az E.on tájékoztatása szerint holnap estére megoldódik a probléma és a több napja nagy erőkkel dolgozó csapatok erőfeszítése minden háztartásnál észlelhető lesz – közölte Tóth Gabriella tű. főhadnagy, hivatalvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!