Nyíregyháza hírei

2013.03.19. 07:46

Fel lehet készülni előre a katasztrófahelyzetekre?

Ezúttal azt kérdeztük Olvasóinktól, hogy szerintük fel lehet-e készülni előre a katasztrófahelyzetekre?&nbsp;<strong>Keczkó Jánosné</strong>&nbsp;Borbányán él, náluk szerencsére huzamosabb ideig nem volt áramkimaradás, csak néha-néha ment el néhány másodpercre a szolgáltatás.

Ezúttal azt kérdeztük Olvasóinktól, hogy szerintük fel lehet-e készülni előre a katasztrófahelyzetekre? Keczkó Jánosné Borbányán él, náluk szerencsére huzamosabb ideig nem volt áramkimaradás, csak néha-néha ment el néhány másodpercre a szolgáltatás. – Nálunk van gázpalack, van háromlábú gázrezsó, így ha nincs áram, akkor is tudok főzni vagy vizet melegíteni. Gyertyánk is mindig van készenlétben, ahogy zseblámpa is.

Hegedűs János és Jánosné több mint egy napon keresztül voltak áram nélkül, de mint mesélik, erre fel voltak készülve. – Vágtam előre tűzifát, elmentünk bevásárolni tartós élelmiszert – mondta a férfi.

 

– Utazást tudatosan nem is terveztünk, butaság is lett volna ilyen időben bárhová útnak indulni, hacsak nem nagyon muszáj – közölte az asszony.

 

Magyar Andrásné szerencsés volt, Sóstói úti lakásukban végig folyamatos volt az áramszolgáltatás. – A hírek azt szajkózták, hogy ilyen idő lesz, nem értem azokat, akik ennek ellenére hosszabb útra indultak. Persze száz százalékosan nem lehet felkészülni az ilyen helyzetekre, de törekedni kell rá mindenkinek.

Szitár Sándor szerint hiába készül az ember elemlámpával meg gyertyával előre, attól még fűtés nem lesz.

Bajusz Barbara nem tudta, hogy ilyen ítéletidő lesz a hét végén, de ha tudta volna sem gondolja úgy, hogy erre előre, teljes mértékben fel lehet készülni. – A méteres hófalakra nem lehet felkészülni – tette hozzá.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!