Nyíregyháza hírei

2013.03.12. 12:24

LMP-sajtótájékoztató: Megtévesztő ámítás és elvett szabadságjogok

Nyíregyháza – Eredetileg „csak” arról akartunk szólni, hogy mennyire megtévesztő és álságos a kormány 10 százalékos rezsicsökkentési intézkedése, mert ezzel felelőtlen pazarlásra buzdítanak és megtévesztő ámítás, hogy a költségeket nem a fogyasztókkal fizettetik meg – kezdte keddi sajtótájékoztatóját dr. Pápai László.

Nyíregyháza – Eredetileg „csak” arról akartunk szólni, hogy mennyire megtévesztő és álságos a kormány 10 százalékos rezsicsökkentési intézkedése, mert ezzel felelőtlen pazarlásra buzdítanak és megtévesztő ámítás, hogy a költségeket nem a fogyasztókkal fizettetik meg – kezdte keddi sajtótájékoztatóját dr. Pápai László. Az LMP Országos Politikai Tanácsának tagja így folytatta: azt akartuk elmondani, hogy az energiafelhasználás csökkentése, a félbehagyott Panel-program folytatása, az energetikai beruházások támogatása, a fejlesztési, gyártási, üzemeltetési kapacitások bővülése hogyan teremthet munkahelyeket. Ezzel szemben arra eszméltünk, hogy a demokratikusnak és jogállaminak vélt hazánkban a kormányfő ellenállásra szólít fel a bíróság döntésével szemben, amelyet a gázszolgáltatás költségeinek fogyasztókra átháríthatósága kérdésében, a „kormányverdikt” ellenében hozott az alkotmányos alapon önálló hatalmi ág.

– Azzal, hogy parlamenti kétharmad – a hazai és nemzetközi tiltakozások ellenére – az alaptörvény részévé tette az Alkotmánybíróság által megsemmisített átmeneti rendelkezések nagy részét, valamint több, korábban alkotmányellenesnek ítélt szabályt is, arra eszméltünk, hogy alapvető szabadságjogainktól fosztottak meg minket, de egyben be is szántották az alkotmányosság utolsó előtti bástyáját, az alaptörvénnyel ellentétes tartalmú jogalkotás alkotmánybírósági felülvizsgálatának lehetőségét – fogalmazott Pápai László.

KM

Ezek is érdekelhetik