Nyíregyháza hírei

2013.03.27. 12:40

MSZP-sajtótájékoztató: Álságos aláírásgyűjtés közalkalmazottakkal

Nyíregyháza - „Elöljáróban elmondanám, hogy minden olyan ötletet támogatunk, amitől több pénz marad az emberek zsebében. De nem értjük, hogy miért gyűjt aláírást a Fidesz, miközben törvény rögzíti a rezsicsökkentés tényét” – kezdte szerdai, nyíregyházi sajtótájékoztatóját Halmi József, az MSZP megyei alelnöke.

Nyíregyháza - „Elöljáróban elmondanám, hogy minden olyan ötletet támogatunk, amitől több pénz marad az emberek zsebében. De nem értjük, hogy miért gyűjt aláírást a Fidesz, miközben törvény rögzíti a rezsicsökkentés tényét” – kezdte szerdai, nyíregyházi sajtótájékoztatóját Halmi József, az MSZP megyei alelnöke. „Tudomásunk van arról, hogy Hermánszegen és Tiborszálláson is közmunkások gyűjtenek aláírást. Leveleken a polgármesteri hivatal biztonsági őrénél van az ív. Minden polgármestertől csak annyit kérünk, hogy a törvények betartása legyen a szemük előtt, a helyi hatalom ne használja ki az embereket! Szomorú, ha egy település úgy kap támogatást, ha aláírást gyűjt. A közmunkaprogramnak nem arról kell szólnia, hogy a Fidesz a kiszolgáltatott közmunkásokkal hordassa az ívet a településeken.

Az MSZP is gyűjt aláírást – azt akarjuk elérni, hogy az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adója 5 százalékra csökkenjen. Ha ez megvalósul, lényegesen többet spórolnak az emberek, mint az elfogadott rezsicsökkentéssel. A Fidesz egyébként a 2010-es kampányában kilátásba helyezte mindazt, amit 3 évvel később valósított meg. Tette mindezt a sok megszorító intézkedés után. Közeleg a választás. Azért akik kezükbe veszik az ívet, olvassák el az apró betűs részt is...”

Fidesz reagálás

Hermánszegen és Tiborszálláson is törvényesen, a jogszabályokat betartva gyűjtik az aláírásokat. Folyamatosan újabb és újabb segítők jelentkeznek, mert szeretnének csatlakozni a rezsicsökkentés megvédése érdekében indított aláírásgyűjtési akciónkhoz. A szocialisták szerdai sajtótájékoztatója pedig nem mást, mint a gyűlöletkampányuk része.” – reagált az MSZP állításaira dr. Tilki Attila, a Fidesz megyei elnöke.

KM–LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!