Nyíregyháza hírei

2013.03.08. 14:36

Ötmilliárdos fejlesztés a Coloplast magyarországi gyáraiban

Nyírbátor, 2013. március 8., péntek (MTI) - Az Európai Unió támogatásával 5 milliárd forintos költséggel fejlesztette magyarországi gyárait a dán, Coloplast - közölte a cég senior alelnöke a beruházási projekt zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Nyírbátorban pénteken.

Nyírbátor, 2013. március 8., péntek (MTI) - Az Európai Unió támogatásával 5 milliárd forintos költséggel fejlesztette magyarországi gyárait a dán, Coloplast - közölte a cég senior alelnöke a beruházási projekt zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Nyírbátorban pénteken.

Allan Rasmussen a projektzárón, amelyen részt vett Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is, elmondta: az unió az Új Széchenyi Terv keretében 1,4 milliárd forinttal segítette a nyírbátori, valamint a tatabányai gyár technológiai és munkahelyteremtő fejlesztést, míg a cég 3,6 milliárd forint saját forrást fordított a beruházás megvalósítására.

A cégvezető kiemelte, hogy a két üzemben a legfejlettebb technológiát vezették be a gyógyászati segédeszközök gyártására és 225 új munkahelyet hoztak létre.

A nyírbátori Coloplast-gyár fejlesztésére 3, míg a tatabányaira 2 milliárd forintot költöttek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei üzemben 150 új munkahely jött létre, míg a Komárom-Esztergom megyeiben 75.

Allan Rasmussen tájékoztatása szerint a dán cég így a két magyarországi üzemében már 2000 embert foglalkoztat.

A dániai székhelyű vállalkozásnak világszerte több mint 8000 alkalmazottja van. Dániai, kínai, franciaországi, Amerikai Egyesült Államok-beli, és magyarországi gyáraiban évente 11 milliárd dán korona - mintegy 440 milliárd forint - értékű gyógyászati segédeszközt állít elő, és forgalmaz. A teljes termelési érték 65 százaléka a magyarországi üzemekből kerül ki, noha a foglalkoztatottaknak csak egynegyede dolgozik itt.

Magyarországi működését 2001-ben indította a cég és akkor hozta létre a Coloplast Hungary Kft.-t. A tatabányai gyár 2002-ben, míg a nyírbátori 2007-ben kezdte meg termelését.

Az alelnök hozzátette: a Coloplast növekvő cégnek számít a piacon, évente 6-7 százalékos termelés-emelkedést tud elérni, így természetesen további fejlesztéseken is gondolkodhatnak.

Czomba Sándor államtitkár a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy a cég további fejlesztéseinél is számíthat a magyar kormány támogatására. Ehhez jó lehetőséget teremt, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatását kiemelten kezeli a kabinet, s az ottani befektetéseket ösztönzi és forrásokkal támogatja a jövőben.

Surmann János, a nyírbátori Coloplast-gyár operatív igazgatója közölte: a 2007-ben 25 milliárd forintos beruházással épült, 20 ezer négyzetméter alapterületű, korszerű üzemben ma már nyolcszáz környékbeli dolgozik.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!