Nyíregyháza hírei

2013.03.22. 11:26

Óvatosságra int a Városüzemeltetés

Nyíregyháza MJV vezetése a jelenleg érvényben lévő figyelmeztető előrejelzésre tekintettel felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a továbbra is viharos erejű szél okozta balesetveszélyes helyzetek kialakulás miatt mindenki nagyon körültekintően járjon el és vegyen részt a közlekedésben.

Nyíregyháza MJV vezetése a jelenleg érvényben lévő figyelmeztető előrejelzésre tekintettel felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a továbbra is viharos erejű szél okozta balesetveszélyes helyzetek kialakulás miatt mindenki nagyon körültekintően járjon el és vegyen részt a közlekedésben. Kísérjék figyelemmel az aktuális időjárási helyzetet és a média híradásait.

Nyíregyháza útjai jelenleg járhatóak. A NYÍRVV az összes gépével járja az utakat, péntek hajnaltól végzi az utak alásózását. Folyamatosan zajlik a kármentés és az életveszélyes helyzetek elhárítása.

A Városüzemeltetés szakembereinek felmérése alapján Nyíregyházán jelenleg közel 25 településrészen ismételten nincs, vagy ingadozik az áramszolgáltatás. Folyamatosan kapcsolatban állunk a katasztrófavédelemmel. A kialakult helyzetre való tekintettel a városvezetés döntése nyomán újból 24 órán át hívható a NYÍRVV központi ügyeleti telefonszáma: 42/548-464; 42/548-467

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat éjfélig kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint északkeleten a déli, kora délutáni órákig viharos (60-80 km/h) széllökésekkel kísért északi szél várható. Várhatóan a délután első felétől a maximális széllökések egyre inkább 70 km/h körül, majd az esti órákhoz közeledve már 60 km/h alatt alakulnak. A délutáni, esetleg kora esti órákig folytatódik a váltakozó intenzitású havazás.

Megmaradó hó síkvidéken Szabolcs megyében és Hajdú megye keleti felében a legvalószínűbb, ezeken a területeken az esti órákig lepel-5 cm hó hullhat. Hófúvásra is kiemelten ezeken a területeken lehet számítani, mivel másutt döntően 0 fok felett alakul a nappali hőmérséklet. Szombaton a kritériumokban felsorolt veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!