Nyíregyháza hírei

2013.04.23. 13:15

Ételosztással hívják fel a figyelmet a szegénységre

Nyíregyháza -  Országos ételosztást rendez tíz településen a Magyarországi Evangélikus Egyházközség az idei egyszázalékos kampány részeként április 27-én. A tíz település között van Nyíregyháza is.

Nyíregyháza -  Országos ételosztást rendez tíz településen a Magyarországi Evangélikus Egyházközség az idei egyszázalékos kampány részeként április 27-én. A tíz település között van Nyíregyháza is.– Tedd teljessé a mosolyt! a mottója az evangálikus egyház idei egyszázalékos kampányának. Arra szeretnénk felhívni az adózó állampolgárok figyelmét, hogy a civil szervezeteknek adott egy százalék melllett adójuk másik egy százalékát is felajánlhatják az egyházak társadalmi szolgálatának támogatására – mondta keddi sajtótájékoztatóján Laborczi Géza evangélikus lelkész.

– A szombati ételosztási akcióhoz kapcsolódik az Oltalom Szeretetszolgálat, a Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház és a Joób Olivér Szeretetintézmény. Nyíregyházán 800 adag ételt készülünk kiosztani a rászorulók között. Jól tudjuk, hogy mindez csak egy csepp a tengerben, éppen ezért az akcióval a figyelmet szeretnénk felhívni arra, hogy a mindennapi életben itt van a szegénység körülöttünk, hogy az ellátórendszeren kívül is sokan élnek mélyszegénységben. Úgy gondoljuk, fontos erre a problémára ráirányítani az össztársadalmi figyelmet. Szombaton délben kapnak ebből az ételből az Oltalom Szeretetszolgálat hajléktalanjai a Rákóczi utcai nappali centrumban, a Bólyai tér 1. szám alatt közösségi házunkban pedig 12.30 órától minden oda ellátogató rászorulónak adunk az ételből. Kapnak még belőle a Joób Olivér Szeretetintézmény ellátottjai és a bokortanyákon élő idősek is. Az ételosztásban önkéntes segítőként részt vesznek a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium diákjai és az Evangélikus Roma Szakkollégum hallgatói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!