Nyíregyháza hírei

2013.04.30. 17:03

Irtják a szúnyogokat

Melegköd-képző technológiát alkalmazva végez április 30-án, kedden, a késő délutáni órákban szúnyogirtást a Tréner Kft. Nyíregyháza közigazgatási területén a NyírVV Kft. megbízásából.

Melegköd-képző technológiát alkalmazva végez április 30-án, kedden, a késő délutáni órákban szúnyogirtást a Tréner Kft. Nyíregyháza közigazgatási területén a NyírVV Kft. megbízásából. Kedden a sóstói és a Bujtosi tó környékén jelennek meg a cég gépei, a további napokon a város egyéb vizes területein folytatják a munkát – május 1. kivétel: az ünnepségekre és a szabadtéri programokra tekintettel szerdán szüneteltetik védekezést. Napnyugta után, azaz méhkímélő eljárással hajtják végre a feladatot. A használt készítmény a kifejlett szúnyogokat pusztítja, de ártalmatlan a melegvérűekre, így az emberre is.

Ezzel párhuzamosan a légi védekezést megkezdi a Tréner Kft.: a cég helikoptere május 2-án, csütörtökön a hajnali, majd a késő délutáni időszakban emelkedik a levegőbe, hogy kijuttassa a Vectobac nevű készítményt, ami a lárvák ellen hat. A jól megközelíthető helyeken földi gépekkel teljesítik a megbízást. A légikémiai bevetés tartalék napja május 3. péntek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!