Nyíregyháza hírei

2013.04.19. 11:58

Tizenegyedik alkalommal is kilenc emelet a cél

Nyíregyháza - Lépcsőfutó bajnokságot rendezett a megye tűzoltóinak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nyíregyháza - Lépcsőfutó bajnokságot rendezett a megye tűzoltóinak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.A rendezvényen a hivatásos tűzoltó parancsnokságok, valamint az önkormányzati tűzoltó parancsnokságok állománya vett részt. Tűzoltóságonként 1 csapat, ezen felül 1-1 fő indult egyéni kategóriában. Erős mezőny állt idén is rajthoz, a terep hagyományosan a Bánki Donát Szakközépiskola kollégiumának külső lépcsősora. A 191 fokot a győztesek minden évben kevesebb, mint 50 másodperc alatt teljesítették.

A pénteki versenyen Nyíregyháza csapata 45 másodperc körüli eredményt teljesített. Aki erre legyintene, ne tegye, mert mindezt beöltözve védőruhában, légző palack használatával kell tejesíteni. A versenyt szigorú zsűri ellenőrzi, menet közben pedig emelőkosaras járműből nézik. Biztatni szabad egymást, annál is inkább, mert nem az elsőként, hanem a másodikként befutó tűzoltó eredménye számít, ugyanis a futó órát az elsőként induló tűzoltó indítja, de a másodikként érkező nyomja le.

Az idei indulók közt volt Szatmárnémeti csapata is, akik nagyon jól teljesítettek, indulásukkal a verseny nemzetközinek minősült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!