Nyíregyháza hírei

2013.04.30. 10:59

Jegyzet: Ne az ára, az értéke!

Karácsony, születésnap, ballagás... Mi bennük a közös? Az ajándék! Ajándékozni, jó, ajándékozni szép, ám ajándékozni kevesen tudunk. Mert milyen az igazi ajándék? Személyre szabott, és az sem baj, ha a jeles eseményhez kötődő! - Mán László jegyzete.

Karácsony, születésnap, ballagás... Mi bennük a közös? Az ajándék! Ajándékozni, jó, ajándékozni szép, ám ajándékozni kevesen tudunk. Mert milyen az igazi ajándék? Személyre szabott, és az sem baj, ha a jeles eseményhez kötődő! - Mán László jegyzete. Azt, hogy mit veszünk szeretteinknek, ismerőseinknek, nem csak pénzkérdés. Elsősorban nem is az! Ám ebben az esetben is érvényesül a gyengébb láncszem elve: a legegyszerűbb pénzt a zsebbe csúsztatni, borítékba rakni. Akkor nem kell gondolkodni, nem kell ravaszul megtudakolni, megsejteni, hogy az ajándékra várót mivel tudnánk igazán meglepni, minek örülne a legjobban , és évek múlásával is azonnal beugrana neki az: ekkor, ettől ezt kaptam!

Nem ebben nőnek fel a gyerekek, nem ez a megszokott, az általános. Egyrészt nagyon sokan az első óhajra rábólintanak, másfelől egyfajta verseny alakul ki, hiszen ha az ovi, vagy osztálytárs ennyiért kapott ajándékot, én legalább ennyiért, vagy többért veszek. Szintén egyszerű a médiákban özönlő technikai újdonságokkal (okos-telefon, tablet, vagy bármilyen kütyü) letudni az egészet, holott ezt bármikor meg lehet tenni.

Nyakunkon a ballagás, az ajándékozás. Ismét jönnek a könnyű megoldások, pedig egy, a középiskolai éveket záró esemény örök emlék marad, egy okos-telefon pár esztendővel később elavult, eldobni való, haszontalan valami lesz. Nem könnyű persze valóban találó, egyedi emléktárggyal kedveskedni, de legalább próbáljuk meg. Ne az ár, az érték legyen az útmutató!

Mán László 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!