Nyíregyháza hírei

2013.04.04. 12:27

Jobbik-sajtótájékoztató: Fellépnek a politikusi bűnözésekkel szemben

Nyíregyháza - Novák Előd, a Jobbik alelnöke csütörtöki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy minden lehetséges eszközzel fellépnek a politikusi bűnözéssel szemben.

Nyíregyháza - Novák Előd, a Jobbik alelnöke csütörtöki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy minden lehetséges eszközzel fellépnek a politikusi bűnözéssel szemben. „Felháborító, hogy normává vált a politikusi álláshalmozás. Szabolcs-Szatmár-Beregben is lehet sorolni, hogy hány polgármester egyben országgyűlési képviselő, vagy tölt be szerepet a megyei közgyűlésben. Több helyről veszik fel a főállású fizetést úgy, hogy nem látják el a feladatukat, sokszor utolérhetetlenek. Úgy veszik fel a bizottsági pótlékot, hogy ott sincsenek a bizottsági ülésen, ehelyett meghatalmazást írnak, és helyettük szavaznak. Megengedhetetlen! Ennek vége 2014-től, vagy legalábbis visszaszorul... Ugyanis kiskapu nyílt, például járási hivatalvezető lehet országgyűlési képviselő. A Jobbik az egyedüli, amelyik jó példával jár, nálunk minden országgyűlési képviselő csakis arra a feladatára koncentrál, önkormányzati szerepet senki nem tölt be” – nyomatékosította a politikus.

Hozzátette: „A mentelmi jog is a politikusi bűnözés kategóriája. Az alaptörvényben megfogalmazzák, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő, erre vannak az egyenlőbbnél is egyenlőbbek. Minden esetben követeljük a mentelmi jog eltörlését! Be kell vezetni a visszahívhatóság intézményét, hiszen ha valaki nem tartja be a választóinak tett ígéretét, az politikai gátlástalanságnak minősül. A titkosítás jelenlegi módszerével nem értünk egyet, hiszen akár a törvénytelen dolgot is titkosíthatják ezáltal” – jegyezte meg Novák Előd országgyűlési képviselő.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!