Nyíregyháza hírei

2013.04.24. 12:19

Közgyűlés: idegenforgalmi adó, pályázat, kitüntetések

Nyíregyháza - Az április 25-i városi közgyűlés kapcsán tartott szerdán délelőtt sajtótájékoztatót Halkóné dr. Rudolf Éva és Petneházy Attila fideszes önkormányzati képviselő.

Nyíregyháza - Az április 25-i városi közgyűlés kapcsán tartott szerdán délelőtt sajtótájékoztatót Halkóné dr. Rudolf Éva és Petneházy Attila fideszes önkormányzati képviselő. Előbbi a közgyűlés napirendi pontjai közül a támogató szolgálat telephelyének áthelyezéséről beszélt a sajtó képviselőinek. – Jelenleg ez a Tiszavasvári úton működik, de mi szeretnénk a Vécsey utcán lévő Szociális Gondozási Központ telephelyére bevinni. Ezzel több száz kilométernyi autóutat és ehhez tartozó üzemanyagot tudunk megspórolni – mondta Halkóné, aki hozzátette: a közművelődési feladatokat ellátó rendelet módosítását is tervezik, amit az új intézményi struktúra igényel. A sajtótájékozatón elhangzott az is, hogy az Örökösföldi lakótelep rehabilitációs pályázatába új projektelemként bekerült egy kutyafuttató kialakítása is, ehhez azonban belterületté kell nyilvánítani bizonyos szakaszokat.

Petneházy Attila beszélt a sóstói magánszállásokat üzemeltető vállalkozásokat érintő idegenforgalmi adóról, valamint elmondta azt, hogy ez ügyben fogadóórát is tartanak majd az érintett vállalkozók számára. A képviselő örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy végre elkezdődhet Nyíregyházán a viharvert Agóra-program, melynek keretében megújul a művelődési ház. Az elmondottakból kiderült: a közgyűlésen szavaznak majd a pedagógus napi kitüntetésekről is.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!