Nyíregyháza hírei

2013.04.20. 11:28

Mennyire vannak biztonságban az idős emberek?

Nyíregyháza - Ezúttal azt kérdeztük Olvasóinktól, hogy véleményük szerint mennyire vannak biztonságban az idős emberek?

Nyíregyháza - Ezúttal azt kérdeztük Olvasóinktól, hogy véleményük szerint mennyire vannak biztonságban az idős emberek?Szakolczai Enikő Tiszalökön él, szerinte a helyi idősek túlzottan nincsenek biztonságban, véleménye szerint gyakrabban járőrözhetnének a rendőrök a településen, de az sem lenne baj, ha maguk a polgárok a közeli lakótársakra jobban odafigyelnének

Bákányné Edina azt gondolja, hogy van félnivalójuk. – Minden egyedül élő nyugdíjasnak érdemes lenne felszerelkeznie valamilyen önvédelmi eszközzel. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Elég egy olcsó dezodor is ahhoz, hogy az elrettentés céljából hatékony legyen.

Mahács Józsefné személy szerint biztonságban érzi magát. – Van egy összetartó társaság, akikkel összejárunk, odafigyelünk egymásra. Ha egyedül vagyok otthon, ismeretlennek még véletlenül sem nyitok ajtót. Kiss Ramóna Szakolyban él. – Kis település a miénk, mindenki ismeri a másikat. Vidéken jobban odafigyelünk egymásra, például arra, hogy kijön-e a szomszéd bizonyos időközönként a lakásból a kertbe.

Lakatos Jánosné Nyírvasváriban él, teljes biztonságban érzi magát a helyi polgárőrök hatékony munkája révén. Mészáros István a kótaji tapasztalatait osztotta meg. – Néha előfordul kábellopás, de az időseket szerencsére nem háborgatja senki. 

Szakolczai Enikő: Jobban odafigyelhetnénk egymásra.

Bákányné Edina: Sajnos van mitől félniük az egyedül élő időseknek.

Mahács Józsefné: Ismeretlennek véletlenül sem nyitok ajtót.

Kiss Ramóna: Vidéken nagyobb az odafigyelés.

Lakatos Jánosné: A helyi polgárőrök hatékonyan dolgoznak.

Mészáros István: Az időseket nem háborgatják.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!