Nyíregyháza hírei

2013.05.28. 15:27

A dobogó közelébe eveztek

Pécs - Lelkesen küzdött a nyíregyházi Aranycsapat a Ladik országos döntőjében.

Pécs - Lelkesen küzdött a nyíregyházi Aranycsapat a Ladik országos döntőjében.

Hetedik alkalommal csatlakozott lapunk a Ladik (Lapot a diákoknak!) országos médiavetélkedőhöz, amelynek országos döntőjét hétfőn és kedden Pécsen rendezték meg. Megyénket az Arany János Gimnázium és Általános Iskola 5 fős Aranycsapata képviselte. A Brátán Dalma, Haraszti Kámea, Májer Bence, Barati Péter és Kovács Tamás alkotta formáció jól teljesített a 15 csapat versenyében, igaz, a dobogóra nem sikerült felkapaszkodniuk.

A hétfői fárasztó utazás után rögtön komoly próbatétel várt a csapatokra. Be kellett mutatkozniuk versenytársaik és természetesen a zsűri előtt. Az Aranycsapat rímekben gazdag, vidám előadása levette a lábáról a közönséget. Az igazi munka azonban kedden kezdődött, amikor kiderült, ebben a tanévben mely csapatok sajátították el legjobban a médiával kapcsolatos alapismereteket, és kik voltak azok, akik a legjobban figyeltek az előző napi bemutatkozáson. Az első, igazi pontokat érő feladat ugyanis ezzel volt kapcsolatos: a gyerekeknek fel kellett idézniük, mit láttak, hallottak a kiselőadásokon.

A következő feladat már igazi szerkesztőknek való kihívás volt. Egy sportoldalt kellett összeállítaniuk a diákoknak, mégpedig olyat, amelyet ők is szívesen elolvasnának. A totó kérdései sem voltak könnyűek, de aki az utóbbi hetekben figyelmesen böngészte a különböző sajtótermékeket, annak ez sem okozott gondot. Pihenni még ezután sem lehetett, hiszen mozaikdarabokat kaptak a csapatok, amelyekből híres emberek fotói kellett összeállítaniuk, majd egy velük kapcsolatos, érdekes hírt írniuk.

Ezután jött a feketeleves: a zsűri arra várt választ az ország számos településéről érkezett Ladik csapatoktól, hogy miről, hogyan cikkeznek azok a megyei napilapok, amelyeket előző este böngészhettek át egyfajta házi feladatként. A nehéz tudáspróbát egy könnyű követte, a csapatok apróhirdetést írtak, megadott szavak alapján. Az Aranycsapat nem esett költői túlzásokba, viszont sok hallgató arcára sikerült mosolyt varázsolnia. Elismerő tapsot kaptak a nyíregyházi fiatalok a mindezek után szinte gyerekjátéknak tűnő Activity-előadásukra és a rádióspot írására is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!