Nyíregyháza hírei

2013.05.17. 12:05

A sóstóhegyiek tiltakoznak, az egyház keresi a jobb megoldást

Sóstóhegy - Mint ahogy arról beszámoltunk, a Hajdúdorogi Egyházmegye nemrégiben egy uniós pályázaton több mint 298 millió forintot nyert. Ebből az összegből szeretnék kiváltani a korszerűtlen nyírszőlősi lakásokat, az ott lakó gyerekeket pedig három, Sóstóhegyen felépített lakásotthonban helyeznék el.

Sóstóhegy - Mint ahogy arról beszámoltunk, a Hajdúdorogi Egyházmegye nemrégiben egy uniós pályázaton több mint 298 millió forintot nyert. Ebből az összegből szeretnék kiváltani a korszerűtlen nyírszőlősi lakásokat, az ott lakó gyerekeket pedig három, Sóstóhegyen felépített lakásotthonban helyeznék el. A városrészben élőket sokkolta a hír, amiről korábban semmiféle tájékoztatást nem kaptak. Pár nap alatt 1400 aláírást gyűjtöttek össze, hogy elérjék: az egyház máshol építse meg a lakásotthonokat. Attól félnek, hogy ingatlanaik veszítenek majd az értékükből, romlik a közbiztonság, az óvoda létszáma pedig megcsappan. Kocsis Fülöp görögkatolikus megyéspüspök lapunknak azt mondta, nem sejtették, hogy a jó szándékú lépésük ekkora ellenállást vált ki. A lakásotthon családias jelleget biztosít az ott elhelyezett gyermekek részére, ezért úgy gondolták, hogy a házak egy település szerkezetét nem bontják meg.

– Természetesen, látva a helyzetet, egyházmegyénk is keresi a jobb megoldást – mondta a püspök. A nyíregyházi városvezetés a lakossági tiltakozásra úgy reagált: megértik a sóstóhegyieket, és sajnálatosnak tartják a jelenlegi helyzetet, szerintük szerencsés lenne, ha a részletes tájékoztatás legalább utólag megtörténne.

A sóstóhegyiek és a városvezetés véleményét, illetve a megyéspüspök reagálását a Kelet-Magyarország szombati számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!