Nyíregyháza hírei

2013.05.05. 11:19

A térfigyelők látókörében gyújtogatott

Nyíregyháza - Még sok vendég volt a szórakozóhelyen, amikor szétlocsolta a támadó a gyúlékony anyagot Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Még sok vendég volt a szórakozóhelyen, amikor szétlocsolta a támadó a gyúlékony anyagot Nyíregyházán.

Vasárnap hajnalban az egyik belvárosi szórakozóhelyen egy férfi gyúlékony anyaggal lelocsolta a bejárati ajtót és a környéket, majd felgyújtotta azt.

- A riasztást követően a rendőrök érkeztek több gépkocsival, majd rögtön utánuk a tűzoltók – mondta az egyik taxis, Dóka János, aki munkatársaival utasokra várakozott a Búza téren. Így folytatta – A rendőrök egy autóval elmentek, a tűzoltók pillanatok alatt eloltották a tüzet, ami akár súlyos következménnyel is járhatott volna. Ilyenkor még elég sokan vannak az épületben, aminek egyetlen bejárata van. Nem sokkal később jöttek a rendőrök, hoztak egy megbilincselt szakállas férfit. Az előzményekről egy biztonsági őrtől hallottam, hogy talán összeveszett a megbilincselt ember a pultossal, és azért csinálta ezt a balhét. Nekem az a furcsa, hogy ha valaki szórakozni megy, miért visz magával egy nagy üveg gyúlékony anyagot, bár az is lehet, hogy a benzinkútról hozott valamit.

-Az épület déli oldalán, a tetőn két férfi dolgozott vasárnap délelőtt, érdeklődésre elmondták, nem a tűzzel kapcsolatos javításokat végeznek. A bejárati ajtó egyik szárnyán hólyagosra vált a festés, a másik szárnyon, egy tenyérnyi helyen vasig égett. A járdán még látni az oltóvíz nyomát és kevés kormot. Azt, hogy a cselekményt minek minősítik, feltehetően majd a tűzoltósági szakvélemény határozza meg. Ettől függően rongálástól, akár a több emberen elkövetett emberölés, vagy súlyos testi sértés kísérletéig sok minden beleférhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!