Nyíregyháza hírei

2013.05.20. 17:41

Akinek már jó ideje az idő az időtöltése

Nyíregyháza -A belváros jellegzetes személyiségének számít Fehér László. Reggelente az óramű pontosságával nyit, aztán zárásig igyekszik ügyfelei kedvében járni. Nála tényleg minden perc számít, hiszen időtlen idők óta órákkal foglalkozik – ráadásul mesteri módon.

Nyíregyháza -A belváros jellegzetes személyiségének számít Fehér László. Reggelente az óramű pontosságával nyit, aztán zárásig igyekszik ügyfelei kedvében járni. Nála tényleg minden perc számít, hiszen időtlen idők óta órákkal foglalkozik – ráadásul mesteri módon. Harminchét esztendeje szerezte a mesterlevelét, jó ideje az OTP melletti átjáróban található üzlethelyiségében lehet felkeresni.

– Újra divatba jöttek a hagyományos, mechanikus órák, és a kvarcot is előszeretettel viselik az emberek mostanság. Édesapám is órás volt a Vasvári Pál utcán, tehát családi örökségnek számít a mesterség. Javítással foglalkozok, nem csak a karórákat, hanem a faliórákat is meggyógyítom. A toronyóra viszont túl nagy falat – mosolyodik el.

– Minden kornak megvan a maga sajátossága. Most olyan időket élünk, hogy előkerülnek a nagyszülők órái, amiket sokáig nem használtam, viszont lehet beléjük életet lehelni. Negyvenhét éve vagyok a szakmában, igyekszk lépést tartani a korral. Különböző műszerekkel vízmentességmérést is végzek. Ha elérkezettnek látom az időt, bezárok – haza még nem vittem munkát.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!