Nyíregyháza hírei

2013.05.11. 15:27

Alázattal szolgálja a református gyülekezetet

Kisszekeres - Nyilas Misi a debreceni kollégium diákjaként egy olyan jószívű gyermeket mutatott be az olvasóknak, aki sosem felejtette el az otthonról kapott intelmeket, a szülői házat, az otthont: emberségét és hitét mutatta fel az ellene felhozott vádakkal szemben is.

Kisszekeres - Nyilas Misi a debreceni kollégium diákjaként egy olyan jószívű gyermeket mutatott be az olvasóknak, aki sosem felejtette el az otthonról kapott intelmeket, a szülői házat, az otthont: emberségét és hitét mutatta fel az ellene felhozott vádakkal szemben is. Ez az erős hit és emberi tisztaság mutatkozik meg a Kisszekeresi Református Egyházközség gondnokánál, aki gondolataiban és tetteiben hűen tükrözi a Móricz-regény főcímét, mondanivalóját: légy jó mindhalálig. Tóth László még az ezredforduló idején tette magában az alábbi fogadalmat, hiszen 2001-ben presbiterként, majd 2002-től már gondnokként szolgálja az itteni református közösséget. Nála a szolgálat pedig a szó legnemesebb formájában értendő.

Pályázati forrásból nemsokára átépítik a templom zsindelyes tetőszerkezetét, aláfűrészeléssel szüntetik meg a fal salétromosságát – szintén ebből a pénzösszegből oldják meg a gyülekezeti tagok. Palánkkerítést építettek önerőből a templom körül, belsejébe már új technikai eszközöket is sikerült beszerezniük. Hamarosan a mennyezeten látható lámpasor diadalívet fog alkotni egy másik nyertes pályázatnak köszönhetően. Ilyen úton szeretnének a parókiából turisztikai célú vendégházat kialakítani.

A tematikus turisztikai útvonalon, a középkori templomok útján a kisszekeresi állomás az egyik fontos gócpontként funkcionálhatna a jövőben. Mindehhez egyre több minden adott: festői környezet, igényesen berendezett tájház, parókia, imaház, templom, felújított haranggal.

– Esténként nyolc reflektor világítja meg templomunkat. A fiam pár hónapja készített párnázott szivacsokat a templomi padokra, én pedig szószéket barkácsoltam az imaházba – említette Tóth László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!