Nyíregyháza hírei

2013.05.01. 14:45

Csőtörés, áramszünet, tűz mozgalmas majális az Árpád utcán

Nyíregyháza - Zajos, mozgós, és kellemetlen napnak bizonyult a szerdai délelőtt Nyíregyházán, az Árpád utcán, ahol áramszünet, víz és tűz okozott gondot.

Nyíregyháza - Zajos, mozgós, és kellemetlen napnak bizonyult a szerdai délelőtt Nyíregyházán, az Árpád utcán, ahol áramszünet, víz és tűz okozott gondot.

A bajok kezdődtek egy csőtöréssel, ami vagy megelőzte, vagy okozta azt az áramszünetet, ami miatt a jelzőlámpák sem működtek az Arany János utcától a Bethlen Gábor utcáig. A munkások feltárták a hibahelyet, megkezdődtek az elhárítási munkák, de a vízhiány kellemetlenül érintett mindenkit, hiszen az üzletek zárva vannak, így palackos vízhez sem juthatnak. Úgy tudni nincs jelentős vízhiány, de a csökkentett víznyomás átmeneti nehézséget jelenthet. Az áramhiány is lehet zavaró, hiszen a lakosság nyilván felhalmozott valamennyi élelmet, és a hűtőgépek a hőségben csak rövid ideig őrzik meg az ételek hőmérsékletét.

Alig 100 méterrel előrébb több tűzoltó jármű érkezett egy riasztás nyomán, mert az egyik erkélyről erős füst szállt fel.

A lakókat a szabadba irányították, és a tűzoltók megkezdték a tűz megfékezését. Eközben kiderült, hogy az érintett lakás ajtaja ugyan zárva van, de a lakó nincs otthon. Miután tisztázódott, hogy nem a lakásban, csak az erkélyen van tűz, nem törték fel az ajtót. A mentést egy létráról végezték el az erkélyre bemászva. Szerencsére nem történt nagyobb kár, sem sérülés. Nem zárható ki, hogy egy fentről kidobott cigaretta darab esett az erkélyen lévő műanyag lavórba.


FRISSÍTÉS

Két órával később mindent helyreállítottak az Árpád utcán

A csőtörés, és az áramszünet szerencsére, és persze a szakemberek gyors beavatkozásának köszönhetően nem okozott túl nagy fennakadást az ellátásban szerdán Nyíregyházán. Az Árpád utcában történt csőtörés és egyidejűleg kialakult áramszünet két órás kimaradást eredményezett, de a hibákat már elhárították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!