Nyíregyháza hírei

2013.05.31. 08:48

Értesítés helyett

Nagy bajban lenne a vetélkedő szereplője, amikor a legnépesebb magyar városokat firtató kérdéshez érne. Mert Budapest, Debrecen, Szeged és Miskolc után minek kellene következnie? Pécsnek. Vagy Londonnak? - Száraz Ancsa jegyzete.

Nagy bajban lenne a vetélkedő szereplője, amikor a legnépesebb magyar városokat firtató kérdéshez érne. Mert Budapest, Debrecen, Szeged és Miskolc után minek kellene következnie? Pécsnek. Vagy Londonnak? - Száraz Ancsa jegyzete. Az angol fővárosban már több magyar él, mint a baranyai megyeszékhelyen, és természetesen ez a legkevésbé a kvízjátékosok problémája. Csak tavaly 72 ezren döntöttek úgy, hogy máshol folytatják életüket, és bár tudjuk, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, máshol sem fenékig tejfel, stb-stb. – mégis, aki tud, útra kel.

Mint az a két exkollégánk, akik nem kellettek ennek az országnak. Fiatalok, okosak, nyelveket beszélnek és dolgozni akartak. Itthon, az otthonukhoz közel. De a hazájuk nem volt rájuk kíváncsi. Majd értesítjük – hallották hónapokon át, az ígéretek pedig megmaradtak a szavak szintjén. Megunták, és bőröndbe csomagolva eddigi életüket, útra keltek.

Dolgoznak, pénzt keresnek, ez pedig enyhíti a társukká szegődött magányt. Én pedig irigylem a német gyerekeket és a ciprusi szállodavendégeket, mert két kivételes ember dolgozik azért, hogy a mindennapjaikat szebbé tegye. Magunkat viszont végtelenül sajnálom, mert a tudásukra, energiájukra, életkedvükre itthon is nagy szükség lenne. Sőt, itt lenne csak igazán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!