Nyíregyháza hírei

2013.05.02. 11:15

Esélyegyenlőségi Nap a Nyíregyházi Főiskolán

Nyíregyháza - A Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el Esélyegyenlőségi Napja pénteken 10 órakor kezdődik a Nyíregyházi Főiskola Bessenyei Aulájában. A kampányt 2013-ban már nyolcadik éve indítja útjára az alapítvány.

Nyíregyháza - A Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el Esélyegyenlőségi Napja pénteken 10 órakor kezdődik a Nyíregyházi Főiskola Bessenyei Aulájában. A kampányt 2013-ban már nyolcadik éve indítja útjára az alapítvány. Célja, hogy a fiatalokkal, gyerekekkel megismertesse a fogyatékos embereket és az általuk hordozott értékeket. A rendezvénysorozat idei harmadik állomása Nyíregyháza. A helyszínen a helyi fogyatékosügyi szervezetek tartanak bemutatót, lefedve az összes fogyatékossági típust.

Néhány program ízelítő gyanánt: a gyerekek beszélgethetnek Érdi Tamás látássérült zongoraművésszel, a résztvevők kerekesszékben birkózhatnak az akadályokkal a MEREK nyíregyházi Guruló Műhelyének köszönhetően, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének munkatársaival megtapasztalhatják, hogy milyen érzés vakon boldogulni a mindennapokban, a SINOSZ hallássérült kollégája elmagyarázza, hogyan működik a jelnyelv, az ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete segít átérezni az értelmi fogyatékos és autista emberek életét, a Down Egyesület interaktív játékokon keresztül mutatja be a másságot. alternatív és augmentatív kommunikációs eszközök bemutatója.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!