Nyíregyháza hírei

2013.05.29. 12:04

Fidesz-sajtótájékoztató:Pluszforrásból valósulhatnak meg a programok

Nyíregyháza – Egy hétfői döntésnek köszönhetően több mint 400 millió forintos többletforráshoz jut a Szatmár Leader Egyesület, így megvalósulhatnak a falumegújításra és a vidéki örökség megőrzésére benyújtott pályázatok – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő.

Nyíregyháza – Egy hétfői döntésnek köszönhetően több mint 400 millió forintos többletforráshoz jut a Szatmár Leader Egyesület, így megvalósulhatnak a falumegújításra és a vidéki örökség megőrzésére benyújtott pályázatok – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. – A baloldali kormányok kampánycélokra költötték az erre a célra fordítható összegeket, és tömegével fordultak elő visszaélések, ezzel szemben a polgári kormány valós célokat támogat és kézzelfogható eredményeket ér el a vidékfejlesztés területén.

Lakatosné Sira Magdolna a részletekről szólva elmondta, 13 önkormányzat, 2 civil szervezet és 16 egyház pályázatát forráshiány miatt elutasították volna, ám a plusz támogatásnak köszönhetően megvalósulhatnak a programok. – A pályázat révén többek között megújulhatnak templomok és faluközpontok, de létrejöhetnek játszóterek és piacok is. A Szatmár Leader Egyesületet alkotó önkormányzatok, egyesületek és magánszemélyek már eddig is nagyon komoly forrásokhoz jutottak.

2,7 milliárd forintot használhatnak fel az előbbi két cél megvalósítására, valamint turizmusfejlesztésre és a mikrovállakozások támogatására, ez az összeg pedig tovább javítja a nagyrészt hátrányos helyzetű települések lehetőségeit – mondta az országgyűlési képviselő, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a települési önkormányzatoknak június 16-áig kell nyilatkozniuk arról, létrehozzák-e helyben az értéktárat, melyek a jövőben a hungarikumok összesítésének alapját jelentik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!