Nyíregyháza hírei

2013.05.16. 16:17

Folytatódik a kátyúvadászat

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közúthálózatra az idén összesen 7500 tonna aszfalt beépítését tervezik.

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közúthálózatra az idén összesen 7500 tonna aszfalt beépítését tervezik.

Országszerte eddig több mint 200 kátyút és súlyosan hibás útszakaszt térképeztek fel az autósok a Generali a Biztonságért Alapítvány által egy hónapja indított kátyúfigyelő rendszer használatával. Az oldalon közzétett adatok szerint a legrosszabb útszakasz a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Onga, és a Nógrád megyei Héhalom közelében volt található. A Kátyúvadász felhívja az autósokat, hogy folyamatosan kövessék nyomon: kijavították-e már a feltöltött kátyúkat, és töltsenek fel friss képeket az út jelenlegi állapotáról. Szabolcs-Szatmár-Beregből is érkeztek ilyen irányú jelzések.

– A Kátyúvadász elnevezésű, webes és okostelefonos alkalmazás segítségével az autósok feltölthetik az őket leginkább zavaró kátyúk fotóit egy, a kátyú GPS koordinátáit is mutató térképre. Az úthiba súlyosságának függvényében a feltöltött kátyút egy ötös skálán – a minimális úthibától egészen a nagyon súlyos úthibáig – osztályozhatja a képet feltöltő autós.

A szélsőséges időjárás miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kezelt 30 ezer kilométeres közúthálózaton az előző évekhez képest jóval több burkolathiba keletkezett. 2013-ra összesen csaknem 95 000 tonna aszfalt felhasználását tervezi a társaság a kátyúzási munkák elvégzéséhez, ez 700 millió forinttal több anyagi ráfordítást jelent a tavalyihoz képest. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közúthálózatra az idén összesen 7500 tonna aszfalt beépítését tervezik, a munkálatok közel 648 millió forintos költséget jelentenek.

- KM–LTL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!