Nyíregyháza hírei

2013.05.06. 15:20

Helyesírási szótárból „puskázhattak” a végzősök

Nyíregyháza - Magyarérettségi: borítékolható volt, hogy előbb-utóbb Márai is előkerül a borítékból.

Nyíregyháza - Magyarérettségi: borítékolható volt, hogy előbb-utóbb Márai is előkerül a borítékból.

 – A szövegértési feladat nem okozott gondot, egymás után „hódítottam meg” a feladatokat – mesélte tegnap Hódi Henrietta, a nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium egyik érettségiző diákja.

– A szövegalkotási blokkban egy érvelés, egy műelemzés vagy egy összehasonlító elemzés közül választhattunk. Úgy véltem, a két egymás mellé állított vers túlságosan „soványka” ahhoz, hogy oldalakat lehessen írni róluk, ezért az érvelés mellett döntöttem és az utazásról írtam. Szerintem ez volt a legkönnyebb mind közül. Nem sokkal 11 óra után letettem a tollat és elégedetten álltam fel az asztaltól. Úgy érzem, mennyiségileg és minőségileg is jól teljesítettem. Ügyeltem a helyesírásra, a tartalomra és a külalakra, kerültem a szóismétléseket és a közhelyeket. Nem mintha nagy szükségem lett volna rá, de megnyugtató volt a tudat, hogy több helyesírási szótárból is „puskázhattunk” a fogalmazás megírása alatt. Bevallom, a matekérettségi feladataitól sokkal jobban tartok, hiszen itt „nem lehet mellébeszélni”, az eredmények vagy jók vagy nem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!