Nyíregyháza hírei

2013.05.18. 19:16

Ifjúsági Sajtófesztiválon jártak a záhonyi diákok

Záhony - Nagy érdeklődés kísérte a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, amelyet az elmúlt hétvégén rendezett meg a DUE Médiahálózat a fővárosi Millenáris Parkban.

Záhony - Nagy érdeklődés kísérte a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, amelyet az elmúlt hétvégén rendezett meg a DUE Médiahálózat a fővárosi Millenáris Parkban.Közel kétezer, a média világa iránt érdeklődő diákújságíró és diákrádiós fordult meg az egész napos programon. A Sajtófesztivál résztvevőit a rendezvény főtámogatójának képviseletében Aranyosné dr. Börcs Janka, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgatója, valamint Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos köszöntötte. A Pataki Zita vezette díjátadó gálaműsor során a Diák- és Ifjúsági Újságírók Egyesületének vezetői, Kecskés István elnök, Balázs Géza és Szayly József alelnökök adták át különféle pályázatok díjait. A műsorban öt művészeti csoport is fellépett. Délután Mádai Vivien vette át a rendezvény háziasszonyi teendőit, s nagyszínpad eseményei mellett egyszerre négy helyszínen zajlottak az ifjúsági sajtótájékoztatók. A résztvevők találkozhattak Vujity Tvrtko riporterrel, Weisz Fanni modellel, Agárdi Szilvi és Pál Dénes énekesekkel, Azurák Csaba főszerkesztővel, D. Tóth András riporterrel. Közös ifjúsági sajtótájékoztatót tartott Nagy Anna, az Erzsébet program, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat és Hanga Zoltán, a Fővárosi Állatkert szóvivője. Faggathatták az ifjú riporterek D. Tóth Kriszta műsorvezetőt, az 50 tehetséges magyar fiatal programból Kotroczó Róbertet és mentoráltját, Lantai-Csont Gergelyt, valamint Magyarország netminiszterét, Horváth Dávidot, Rácz Zsuzsa író-újságírót, Till Attila műsorvezetőt és Felméri Péter humoristát.

Nívós szakmai programok

A moziteremben a vetítések után a filmek készítőivel beszélgethettek a résztvevők, többek között Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendezővel, Csukás István íróval, Mátyássy Áron rendezővel, és a Termeszetfilm.hu stábjával. Délután a televíziós zenei tehetségkutató versenyek sztárjai, Radics Gigi, Pál Dénes és Agárdi Szilvi léptek föl a Sajtófesztivál nagyszínpadán. A fesztivál adott otthont két kiemelt szakmai programnak: a visegrádi négyeket bemutató workshopnak és a HelyiTipp című, a vidéki élet hagyományait felelevenítő előadásoknak. A jubileumi Országos Ifjúsági Sajtófesztivált számos játék és kísérőprogram is színesítette. Játékokkal és ajándékokkal várta standjánál a diákokat mások mellett a Richter, a Telenor, a Huawei, a Ringier, az OTP Bank, a Sicontact és a DUE Médiahálózat. Felső-Szabolcs diákmédiásait idén is a záhonyi Dr. Béres József Kollégium médiakörének tagjai képviselték. Fotók: Pillanatképek a Sajtófesztiválról.

Nagy Csaba – Orbán Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!