Nyíregyháza hírei

2013.05.09. 10:25

Jobbik-Sajtótájékoztató: „A trafikkormányt csak a nagy dohány érdekli”

Nyíregyháza – A kormányt csak a profitéhség vezérli a dohánytörvény módosításakor, nem számol az előre látható, súlyosan káros következményekkel – utalt a cigarettákon lévő kiskereskedelmi árrés 12 százalékra emelésére csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Kiss Sándor.

Nyíregyháza – A kormányt csak a profitéhség vezérli a dohánytörvény módosításakor, nem számol az előre látható, súlyosan káros következményekkel – utalt a cigarettákon lévő kiskereskedelmi árrés 12 százalékra emelésére csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Kiss Sándor. A jobbikos honatya kifejtette: a trafikmutyi révén sok Fideszes vagy Fideszhez közelálló jutott „aranydohányt tojó tyúkhoz”.

– Az árrés-növelés eredményeként immár nemcsak a dohánygyár, hanem a kiskereskedő is érdekelt lenne abban, hogy minél többet értékesítsen. A korlátozott hozzáférés okozta mesterséges hiánygenerálás következményeként számolnunk kell az illegális (ukrán) cigaretták térhódításával is. Az interneten megjelentek a dohánylevelet értékesítő hirdetések, nem kizárt, hogy a fogyasztók egy része a kiskertjében eztán dohányt is termeszt majd, és maga fogja elkészíteni a füstölnivalót.

A „csináld magad mozgalom” tehát a házi pálinkafőzés mellett a cigarettagyártásra is kiterjedhet. Azzal, hogy önellátásra rendezkednek be a cigaretta- és szeszfogyasztók, nem fog csökkenni a magyar szenvedélybetegek száma, éppen ellenkezőleg! A Jobbik 11 helyett 1 százalékban határozná meg a kiskereskedelmi árrést, hogy a kereskedelmi szereplők ne legyenek csúcsértékesítésre ösztönözve! – mondta dr. Kiss Sándor.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!