Nyíregyháza hírei

2013.05.20. 15:39

Madarak és Fák Napi rendezvények Nyíregyházán

Nyíregyháza - Május 10-e a Madarak és Fák Napja, először 1902-ben, éppen Magyarországon szerveztek programot azért, hogy a fiatalok figyelmét felhívják a természet védelmének fontosságára. Ma már országszerte rendezvényeket tartanak ebből az alkalomból.

Nyíregyháza - Május 10-e a Madarak és Fák Napja, először 1902-ben, éppen Magyarországon szerveztek programot azért, hogy a fiatalok figyelmét felhívják a természet védelmének fontosságára. Ma már országszerte rendezvényeket tartanak ebből az alkalomból.Nyíregyházán, a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolában az óvodások számára szavalóversenyt hirdettünk. A természetről, állatokról és növényekről szóló versekkel nevezhettek a kicsik, de csak magyar szerzők műveiből válogathattak. Összesen ötvenen jelentkeztek, vagyis idén közel kétszer annyi ovis versenyző volt, mint egy évvel korábban. A nyíregyházi általános iskolák alsó tagozatosait akadályversenyre vártuk. A jelentkezőknek előzetesen egy feladatalapot kellett kitölteniük, és a Sóstói erdőben már csak a „teszten” legjobban teljesített négyfős csapatok vetélkedtek. A verseny feladatai között természetesen fontos szerepet kapott az 2013-as év fája, a házi berkenye is – foglalta össze Tölgyfa Gáborné Bereczki Edit, az Erdei Iskola vezetője.

Nemcsak vetélkedőkön vehettek részt a nyíregyházi gyerekek a Madarak és Fák Napja alkalmából. A Tuzson János Botanikus Kert adott otthont annak a programsorozatnak, amit a házigazda intézmény mellett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a NYÍRERDŐ Zrt. és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola közösen szervezett. Az érdeklődésről mindent elmond, hogy meghaladta a hatszázat a résztvevők száma. A gyerekek fakorongokra festettek, madárodúkat készítettek, ügyességi játékokon vettek részt. Ezeken túl fa- és cserjefajokkal ismerkedtek, valamint a fa felhasználási területeiről is információkhoz jutottak. A házi berkenye itt is a középpontban volt: a csemete ültetésében az óvodások mellett Nagy Zoltán, a Botanikus Kert helyettes vezetője, Nagy Károly, az MME monitoring központjának irányítója és Szalacsi Árpád, az erdészeti társaság vezérigazgatója is részt vett.

A nyertesek:

Akadályverseny:

1. Kodály Zoltán általános iskola Fülemüle csapat (Vastag Sára, Borbély Fruzsina, Horváth Virág Éda)

2. Móricz Zsigmond általános iskola Széncinege csapat

3. Móricz Zsigmond általános iskola Fakopáncs csapat

Szavalóverseny:

Nagycsoport:

1. Molnár Dorka Eszterlánc Északi Óvoda Krúdy Gyula Tagintézmény

2. Nagy Zsófia Eszterlánc Északi Óvoda Krúdy Gyula Tagintézmény

3. Barna Bianka Eszterlánc Északi Óvoda Krúdy Gyula Tagintézmény

Középső csoport:

1. Markovics Tekla Ilona Tündérkert Keleti Óvoda Tagintézmény

2. Tilk Dorina Gyermekek Háza Déli Óvoda Bóbita Tagintézmény

3. Lipcsei Sándor Gordon Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézmény

Kiscsoport:

1. Hadházi Luca Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézmény

2. Tuza Dorina Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézmény

3. Tovt Panna Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézmény

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!