Nyíregyháza hírei

2013.05.14. 14:41

Meleg aszfalt kerül az utakra

Nyíregyháza - Az elmúlt napokban v@rosvitás levelezőink közül többen is arról érdeklődtek, mikor kezdődik el a nyíregyházi utak javítása, kátyúzása. Dr. Simon László azt kérdezte, miért nem kezdik el az autóbusz állomáshoz bevezető szakasz javítását: ott a bitumen elporlott, és ismét napvilágra kerültek a régi bazaltkockák, az út állapota pedig katasztrofális.

Nyíregyháza - Az elmúlt napokban v@rosvitás levelezőink közül többen is arról érdeklődtek, mikor kezdődik el a nyíregyházi utak javítása, kátyúzása. Dr. Simon László azt kérdezte, miért nem kezdik el az autóbusz állomáshoz bevezető szakasz javítását: ott a bitumen elporlott, és ismét napvilágra kerültek a régi bazaltkockák, az út állapota pedig katasztrofális. – Ahol ráfordulunk a Tiszavasvári útról a Moszkva utcára, ősz óta bukdácsolnak az autósok egy szennyvízcső-fektetés miatti útátvágáson, amely egyre mélyebb és veszélyesebb – sorolta dr. Simon László a problémás helyeket, amihez Fazekas Ágnes a Malomkert útjait tette hozzá.

Kérdéseinkre Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „az útjavítási munkálatok júniusban kezdődhetnek el Nyíregyházán. Jelenleg még tart a nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatása, két hét múlva várható a szerződés megkötése. Ezt követően a tartósabb útjavítási technológiával, ún. meleg aszfaltos eljárással a tervek szerint 35 utcát állít helyre a NYÍRVV Nonprofit Kft.

Az utak karbantartásához a tavalyihoz képest kétszer annyi, több mint 1000 tonna, csaknem 55 millió forint értékű meleg aszfaltot használunk majd fel. A munkálatok előreláthatóan július végére fejeződnek be. A nyári útjavítási program a város egészét érinti, elsősorban a belvárosi, kertvárosi, érkerti, malomkerti, jósavárosi és nyírszőlősi utcákat, de része a Széchenyi utca buszpályaudvar melletti szakasza is. Ezen kívül idén csaknem 380 millió forintot fordít a város utak építésére, melyből 18 utca 12,5 km hosszúságban újulhat meg. 2013-ban járdaépítésre további 98 millió forintot használ fel társaságunk, melynek köszönhetően 11 km járda épül. Mindezek ellenére tisztában vagyunk vele, hogy minden problémát nem tudunk varázsütésre megoldani, de idén elkezdődik egy igen jelentős folyamat, amit a későbbiekben is tovább kívánunk vinni”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!