Nyíregyháza hírei

2013.05.31. 16:32

Mennyire vonzó a tanári pálya?

Nyíregyháza - Június első vasárnapján a pedagógusokat ünnepeljük.

Nyíregyháza - Június első vasárnapján a pedagógusokat ünnepeljük.

Ennek kapcsán annak jártunk utána, milyen is a társadalmi megbecsülése a szakmának. A pedagógusok erkölcsi és társadalmi megítélése Garay Lászlóné nyugalmazott igazgató szerint annál jobb, minél kisebb településen oktat az ember. – A kálmánházi önkormányzat volt a fenntartónk az elmúlt 20 évben, s a lehetőségeihez képest a település vezetősége anyagilag és erkölcsileg is megbecsülte a pedagógusokat. Igaz, időnként a pedagógusok érezhették úgy, hogy kaphatnának több anyagi elismerést is, hiszen amíg egy adott összegnek az egyik pedagógus örült, lehet, hogy a másik kevesellte – fogalmazott Garay Lászlóné.

– Az életkörülményeink romlása miatt, aki teheti, az nyugdíjba megy, vagy külföldre távozik. Ezt teszik a fiatal pályakezdők is, hivatásunk már nem kecsegtető, így a jövő oktatási rendszerének ellátása kérdésessé válhat – közölte Miklósi István, a Pedagógusok Szakszervezetének frissen újraválasztott megyei titkára.

Részletek a Kelet-Magyarország holnapi számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!