Nyíregyháza hírei

2013.05.19. 14:16

Mindig maguk felé hajlik a kezük!

Nyíregyháza - A politikai pártok olyanok, mint a galambok: a tenyerünkből esznek, majd „tojnak” a fejünkre! – írja olvasónk.

Nyíregyháza - A politikai pártok olyanok, mint a galambok: a tenyerünkből esznek, majd „tojnak” a fejünkre! – írja olvasónk.

A közelmúltban előkerült egy hangfelvétel, ami állítólag bizonyítja, hogy nem mondott igazat a szekszárdi polgármester, amikor letagadta a trafikmutyit. A felvétel tanúsága szerint valóban volt egyeztetés a helyi fideszesekkel, amelyen egyenként vették végig, ki ismeri a dohányboltra pályázókat.

Hasonló eset történt 2006 októberében is, amikor egy nyilvánosságra került hangfelvételen Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, az MSZP választmányi ülésén nyugtatni próbálta párttársait, és cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint „mostantól a Fidesz fogja osztani a pénzt” a regionális fejlesztésekre.

Nem kerültek elő a pénzek

Az egyszerű polgár az ilyenekből csak azt tudja leszűrni, hogy semmi nem változott: politikusaink valóban szentek, akár jobb oldalon vagy éppen bal oldalon vannak, maguk felé hajlik a kezük!

Hová tűntek el a közpénzek rendszerváltás óta? 2002-ben a szocialista Keller László nagy elszámoltatást ígért, akár 2010-ben a Budai-Papcsák páros a Fidesz részéről.

A büntetőeljárások minden esetben látványos megbilincselésekkel, házkutatásokkal indultak nagy politikai lózungokkal fűszerezve, majd éveken át tartó jogi csűrés-csavarások után kifulladtak.

Az eltűnt százmilliárdok nem kerültek elő, és a jogi kiskapuk segítségével az elmúlt évtizedekben meggazdagodott harácsolók dörzsölik a markukat.

A legnagyobb bűvészek

„A közpénzek eltüntetésének legnagyobb bűvészei a politikusok” – mondta egyszer Miller amerikai szenátor. Csak éppen nem tudják visszavarázsolni azt, amit holdudvaruknak szétosztottak!

Közelednek a választások, az egymást vádoló jelzők kezdenek durvulni mindkét oldalon, a politikai kultúra színvonala lassan eléri azt a bizonyos balkáni szintet. Ez mégsem fog eltántorítani, elmegyek szavazni.

Ilyenkor mindig elmondom a családomnak a hasonlatot: „A politikai pártok olyanok, mint a galambok: választás előtt alázatosan turbékolva a tenyerünkből esznek, de utána, ha magas ágra kerülnek, szavazataink segítségével már „tojnak” a fejünkre.

- T. László, Nyíregyháza -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!