Nyíregyháza hírei

2013.05.08. 14:02

MSZP-Sajtótájékoztató: Halmi József: „Mi ez, ha nem diktatúra?”

Nyíregyháza – A szocialista párt egyetért a trafiktörvény alapvető céljaival: a cigarettázók számának csökkentése, a 18 év alattiak dohányáruhoz jutásának megakadályozása és a foglalkoztatottság növelése.

Nyíregyháza – A szocialista párt egyetért a trafiktörvény alapvető céljaival: a cigarettázók számának csökkentése, a 18 év alattiak dohányáruhoz jutásának megakadályozása és a foglalkoztatottság növelése. Felháborítónak tartja azonban, hogy a trafikpályázatokon javarészt fideszes politikusok, azok családtagjai, barátai, illetve kormányszimpatizánsok nyertek. A régi trafikosok fele hoppon maradt, a tendert minden jel szerint fentről irányították – kezdte sajtótájékoztatóját Halmi József, az MSZP megyei alelnöke. Mint mondta: amint firtatni kezdte az ellenzék a trafikmutyi pályázati hátterét (véleményezők, döntéshozók, nyertesek, vesztesek), ami közérdekű adatnak minősül, a kormánypártiak törvénymódosítással akadályozták meg az adatszolgáltatást.

– Mi ez, ha nem diktatúra? – tette fel a szónoki kérdést a politikus. – Nem véletlen, hogy a kormány hallgat és tagad, fél, hogy kiderül az igazság. A tűzhöz közel állók, akik 4-5 trafikot is üzemeltethetnek, 6-7 milliós nyereségre számíthatnak, a korábbi 4 %-os nyereségrés pedig 10-12 %-ra nőhet. Miként a földmutyi, a rezsicsökkentés és az egykulcsos adó esetében, a Fidesz ez alkalommal is a tehetőseket és saját klientúráját gazdagítja, a lekötelezettjeitől pedig bizonyára viszontszívességeket vár majd el a kampányidőszakban – fogalmazott Halmi József.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!