Nyíregyháza hírei

2013.05.24. 12:22

Nemzetközi szlavisztikai konferencia a főiskolán

Nyíregyháza - A szláv írásbeliség 1150 éves fennállása alkalmából rendeznek nemzetközi konferenciát és szlavisztikai mesterkurzust az Orosz Tudományos Akadémia Szláv Nyelvtudományi Intézete, a Tolsztoj Társaság, az Orosz Kulturális Központ és a Nyíregyházi Főiskola Kelet- és Közép-európai Kutatóközpontjának közös szervezésében.

Nyíregyháza - A szláv írásbeliség 1150 éves fennállása alkalmából rendeznek nemzetközi konferenciát és szlavisztikai mesterkurzust az Orosz Tudományos Akadémia Szláv Nyelvtudományi Intézete, a Tolsztoj Társaság, az Orosz Kulturális Központ és a Nyíregyházi Főiskola Kelet- és Közép-európai Kutatóközpontjának közös szervezésében. A május 24-én Budapesten kezdődő, majd május 27-én hétfőn 9 órától a Nyíregyházi Főiskolán folytatódó rendezvényre a hazai kutatók mellett Oroszországból, Csehországból, Ausztriából és Lettországból is érkeznek nyelvészek. A orosz nyelvű előadások szabadon látogathatók, minden érdeklődőt szeretettel várnak az előadók, valamint a konferencia és a mesterkurzus szervezője, Zoltán András egyetemi tanár, a Tolsztoj Társaság vezetőségének tagja. A főiskolán a konferencia helyszíne az ’A’ épület 114. számú díszterme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!