Nyíregyháza hírei

2013.05.02. 10:17

Rabok vagy idősek?

Aggódó sóstóhegyiek nevében hívta fel szerkesztőségünket az egyik olvasónk: állítólag a görög katolikus egyház több telket is felvásárol Sóstóhegyen, hogy a börtönből szabadult embereknek nyújthasson otthont.

Aggódó sóstóhegyiek nevében hívta fel szerkesztőségünket az egyik olvasónk: állítólag a görög katolikus egyház több telket is felvásárol Sóstóhegyen, hogy a börtönből szabadult embereknek nyújthasson otthont. Az ott élők szeretnének tisztán látni, hogy mi is akar tulajdonképpen az egyház. Ha időseknek otthont, annak nincs akadálya, de az egykori raboktól szeretnék megkímélni a településrészt a biztonságuk érdekében. Bíznak abban, hogy a tervekről, az elképzelésekről lakossági fórumot is rendez majd a görög katolikus egyház.

Szerkesztőségünk a felvetett kérdéseket elküldte a Hajdúdorogi Egyházmegyéhez, ahonnan a következő tájékoztatást kaptuk:

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Gyermekvédelmi Hálózata a korszerűtlen nyírszőlősi lakásotthonok kiváltását, valamint a gyermekvédelmi törvényeknek megfelelő lakásotthonok kialakítását tervezi Sóstóhegyen. Mivel rosszindulatú híresztelések terjedtek el Sóstóhegyen, ezért pénteken sajtótájékoztatót tart Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Egyházmegye püspöke, s részletes tájékoztatást ad a tervekről, elképzelésekről.

Természetesen a sajtótájékoztatón elhangzottakról is beszámolunk majd a SZON-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!