Nyíregyháza hírei

2013.05.01. 10:24

Szaporodó rosszullét: tele a sürgősségi

Nyíregyháza - Tartós maradhat a 30 fok körüli időjárás, ami nem kedvez az időseknek és a szívbetegeknek.

Nyíregyháza - Tartós maradhat a 30 fok körüli időjárás, ami nem kedvez az időseknek és a szívbetegeknek.„Meg lehet gyúlni ebben a melegben. Április elején még a hó esett, most meg 30 fok körül van. Az utcánkban sok nyugdíjas lett rosszul, ez a korosztály nehezen viseli a hőséget. Tudom, sosem elég, de írhatnának róla néhány sort, mert helyzet van” – kereste meg szerkesztőségünket személyesen hűséges előfizetőnk, özv. Czukor Zoltánné.

Dr. Pápai György, az Észak-alföldi Régió orvosigazgatója arról számolt be, hogy ezen a héten minden nap tele volt a sürgősségi a megyeszékhelyen, döntően az időseket és a szívbetegeket döntötte le a lábáról a nyárias klíma.

– Javaslom, hogy aki gyógyszeres kezelés alatt áll, kövesse az orvosi útmutatásokat. Fontos a vérnyomás- és a vércukorszint megfelelő beállítása. Könnyű ételeket kell fogyasztani, és sok folyadékot inni – az alkohol és a kávé mellőzésével. Aki teheti, hűvösebb helyen tartózkodjon, kerülje a meleget. Inkább világosabb, szellős ruhában merészkedjenek a szabadba! – sorolta jótanácsait dr. Pápai György.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!