Nyíregyháza hírei

2013.05.24. 11:01

Váci Mihály versével rekorder lett Nyíregyháza

Nyíregyháza - A Magyar Rekord Egyesület elnöke személyesen gratulált a teljesítményhez.

Nyíregyháza - A Magyar Rekord Egyesület elnöke személyesen gratulált a teljesítményhez.

Még hogy nem lehet valaki a hazájában próféta?! A Magyar Költészet Napján a megyeszékhelyhez ezer szállal kötődő Váci Mihály versét közel kétezren szavalták a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. Nem csak az érzés volt csúcs, a teljesítmény is rekord.

– A közös akarat ezúttal is hegyeket mozgatott meg. Akik hozzánk jönnek, számtalanszor megkérdezik: hogy lehetséges ez az összefogás? Nos, én már csak azért sem csodálkozok, mert nálunk, Nyíregyházán ez természetes. Gondoljunk például a Hello Nyíregyháza! rendezvényre vagy a szerdai Kihívás Napjára, ami sok-sok ezer embert mozgatott meg. Ezek a tények inspirálják a város vezetését is – morfondírozott dr. Kovács Ferenc polgármester.

Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke nem jött üres kézzel: két díszdiplomát nyújtott át a városvezetőnek.

– A tömegszerűségi rekordkísérlet lényege az, hogy egyszerre egy helyen nagyon sokan csinálják ugyanazt a tevékenységet. Nyíregyháza a maratoni újraélesztés bemutatása téren az élen jár, és a Ridens-intézmény maratoni gépelési akciója is csúcsnak számít. Immár tizenkettedszer volt szerencsém a városban járni, és jó látni a tenni akarást – fejtegette Sebestyén István.

Dr. Kovács Ferenc a frissen kézhez kapott díszdiplomákat a két érintett kulturális intézmény vezetőjének adta át.

– Megtettük a szükséges akkreditációs lépéseket a londoni Guinness-központnál, tehát az eljárás folyamatban van, és bízunk a kedvező elbírálásban. Óriási dolog lenne, ha a kétezres szavalást végül Guinness-rekordnak minősítenék – említette Cservenák László, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

– Unikumnak számít, hogy két kulturális intézmény összefogásából ilyen siker születik. Az pedig különösen kedves a szívemnek, hogy mindez a Magyar Költészet Napján történt – nyugtázta dr. Kührner Éva, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!