Nyíregyháza hírei

2013.05.23. 11:09

Zajbetöréstől zaklatott városlakók

Nyíregyháza - A FŐHE tömegeket vonz, ami a főiskolai rendezvénysorozat sikerét érzékelteti. Az elmúlt heti szabadtéri szórakoz(tat)ás nem mindenkinél talál pozitív visszhangra, zavarja ugyanis a környékbeliek nyugalmát.

Nyíregyháza - A FŐHE tömegeket vonz, ami a főiskolai rendezvénysorozat sikerét érzékelteti. Az elmúlt heti szabadtéri szórakoz(tat)ás nem mindenkinél talál pozitív visszhangra, zavarja ugyanis a környékbeliek nyugalmát. Hűséges olvasónk, L. S. problémája nem újkeletű: Amit a szervezők és az engedélyezők elkövetnek, az a legnagyobb sértés a lakosság felé, mivel, éjszakai „zajbetörést” hajtanak végre otthonunkban – engedéllyel. Nem ecsetelem, hogy milyen érzéketlenség megtenni ugyanezt, a közeli kórház ágyhoz kötött betegeivel szemben, akiknek védelmét az idevonatkozó rendeletek maximálisan biztosítják. A szállásadók sem örülnek annak, hogy vendégük nem tud pihenni és megfogadja, hogy ide se jön többé. Jó lenne, ha a jövőben nem az elvárások és a megfelelések, hanem a valós élet kívánalmai érvényesülnének. Minden embernek joga van a zavartalan éjszakai pihenéshez! A kiszolgáltatottsággal való visszaélés sérti az emberek méltóságát – véli olvasónk.

Hetei Norbert, a Nyíregyházi Főiskola HÖT-elnöke lapunknak azt mondta, sajnálja, hogy a FŐHE kapcsán nem a pozitívumok kerülnek előtérbe, holott aki részt vett a programokon, nagyon jól érezte magát. – Megpróbáltunk a lehető legcsendesebbek lenni, de úgy látszik, nem sikerült. Tavaly egyszer jöttek ki ki a rendőrök, ebben az évben kétszer: szerdán hajnalban és szombaton este. Úgy tudom, minden alkalommal intézkedniük kell, amikor bejelentést kapnak, ami azt jelenti, hozzájuk két lakossági panasz érkezett – mondja az elnök és hozzáteszi, rengeteg előkészítő munkát igényel, hogy egyáltalán megkaphassák a város jegyzőjének jóváhagyását.

A részletek a csütörtöki Kelet-Magyarországban olvashatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!