Nyíregyháza hírei

2013.06.10. 12:04

Mindent látnak éjjel-nappal

Hétfőn a Városházán sajtótájékoztató keretében mutatták be Nyíregyháza 12 új korszerű kamerával kibővített megfigyelő rendszerét.

Hétfőn a Városházán sajtótájékoztató keretében mutatták be Nyíregyháza 12 új korszerű kamerával kibővített megfigyelő rendszerét. – A statisztikai adatok bizonyítják, ott, ahol térfigyelő kamerákat helyeztünk el, ott csökkent a bűncselekmények száma, s nemcsak a prevenciót, hanem a gyors felderítést is segítik – mondta a hétfői sajtótájékoztatón dr. Tarcsa Csaba megyei rendőr-főkapitány. Az apropót pedig az adta, hogy a megyeszékhely belvárosában és a Jósavárosban újabb 12 kamera figyeli a rendet és a közbiztonságot. A 12 millió forintos fejlesztéssel a meglévő 29 kamerából álló rendszert sikerült bővíteni.

– A korszerű, éjjel-nappal tökéletes képet adó kamerák mellett a főkapitányság épületében megtörtént a mikrohullámú átjátszó gerinchálózat kiépítése és bővítése, így minden kamera képét itt figyelik a kollégák napi 24 órában – említette a főkapitány.

– Fontos célunk, hogy támogassuk azokat a törekvéseket, amelyek a közbiztonság növelését, a bűnözés visszaszorítását, a bűnügyileg fertőzött vagy ilyen szempontból veszélyeztetett területeken a megelőzést segítsünk és a lakosság biztonságérzetét javítsuk – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Ezért nyújtottuk be a pályázatot tavaly a rendszer bővítésére, új kamerák felszerelésére, s több mint 2,3 millió forint önerőt biztosítottunk a beruházáshoz.

További részletek a Kelet-Magyarország holnapi számában.

 

A kamerák helye és a megfigyelt területek

Nyíregyháza, Ungvár sétány 1. - (1 db dome)

Megfigyelt terület: az Ungvár sétánytól a Korányi köz és a Korányi Frigyes utca által határolt terület.

Nyíregyháza, Jósa sétány (fedett rész) - 1 db dome.

Megfigyelt terület: az Ungvár sétánytól a Korányi köz és a Korányi Frigyes utca által határolt terület.

Nyíregyháza, Búza tér - (4 db fix)

Megfigyelt terület: a Rákóczi utca, a Búza tér és az Új utca által határolt terület.

Nyíregyháza, Rákóczi és Kossuth utca - (4 db fix)

Megfigyelt terület: a Mártírok tere, a Vay Ádám krt., a Kossuth utca és a Rákóczi utca által határolt útszakasz.

Nyíregyháza, Hősök tere -(1 db dome)

Megfigyelt terület: Hősök tere, a Rákóczi úttól a Jókai téren át.

Nyíregyháza, Hősök tere 9. - (1 db dome)

Megfigyelt terület: Hősök tere, a Jókai és az Október 23. tértől a Kossuth tér irányába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!