Nyíregyháza hírei

2013.06.05. 16:23

A források elosztásáról dönthetnek

Hétfőn döntött az Országgyűlés a felnőttképzési törvény módosításáról.

Hétfőn döntött az Országgyűlés a felnőttképzési törvény módosításáról.Ennek értelmében a tanfolyamok támogatásának odaítélésénél nagyobb szerep jut a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának és az agrárkamarának. Az induló képzéseket a megyei fejlesztési és képzési bizottságok is véleményezhetik a jövőben. OKJ-s vagy nyelvi képzést az a cég indíthat majd, amely a felnőttképzési szakértőt és programszakértőt, továbbá az akkreditációs díját is ki tudja fizetni.

Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke szerint már benne volt a levegőben ez a módosítás, a szakember őszintén megmondta: örül is a pozitív irányú változásnak. – Élni kívánunk ezzel az új lehetőséggel. Jó ötletnek tartom, hogy beleszólhatunk abba, hogy melyik felnőttképző intézmény kapjon több vagy kevesebb támogatást. Nekünk meg van a kellő rálátásunk a mezőgazdaságot érintő képzések színvonalára és minőségére.

Részletek a holnapi Kelet-Magyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!