Nyíregyháza hírei

2013.06.23. 17:19

A magyar munkás

Az eltelt két évtizedben, de főleg az utóbbi pár évben, gyakran lekezelően beszélnek (főleg idehaza) a magyar dolgozók szorgalmáról, munkaszeretetéről. Sokan úgy emlegetik a magyarokat, mintha mihaszna, dologkerülő nemzet lenne, pedig ez nem így van! Sőt, az ellenkezője az igaz! - Huczik Lajos levele.

Az eltelt két évtizedben, de főleg az utóbbi pár évben, gyakran lekezelően beszélnek (főleg idehaza) a magyar dolgozók szorgalmáról, munkaszeretetéről. Sokan úgy emlegetik a magyarokat, mintha mihaszna, dologkerülő nemzet lenne, pedig ez nem így van! Sőt, az ellenkezője az igaz! - Huczik Lajos levele. A magyar munkaerő minden rétege világviszonylatban magasan elismert, úgy fizikai, mint a szellemi teljesítmény tekintetében. A külföldön munkát vállaló honfitársainkra úgy tekintenek, mint a munka megszállottjaira, „munkamániásokra”. A magyar ember valóban megszállottja a munkának, mert ezt látta, ebben nevelkedett. Feladatát családja és saját boldogulása, nem utolsó sorban hazája iránti becsülete motiválja. Ha van tennivaló, van cél, feltétel, jó szervezés, akkor ezeket az embereket nem hajtani, inkább fékezni kell! Bizonyítja ezt a mostani, tragikus katasztrófahelyzet is. A hallatlan összefogás, munkatempó egész Európának bebizonyította, hogy a magyar ember dolgos, munkaszerető ember. Az eredményes munkához azonban elengedhetetlen a rátermett, hozzáértő vezetés, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

- Huczik Lajos, Nyíregyháza -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!