Nyíregyháza hírei

2013.06.22. 13:04

Ballag már a vén diák...

Nyírbogát - Nyírbogáton is elballagtak aVántus István Általános Iskoladiákjai. A ballagási ünnepség eseményeit Terdikné Nagy Éva magyar szakos tanárnő osztotta meg velünk.

Nyírbogát - Nyírbogáton is elballagtak aVántus István Általános Iskoladiákjai. A ballagási ünnepség eseményeit Terdikné Nagy Éva magyar szakos tanárnő osztotta meg velünk.

A hagyományokhoz híven először osztályfőnöki órán vett részt az ünnepi ruhába öltözött 22 végzős nyolcadikos, majd utoljára szólalt meg számukra a csengőszó. A feldíszített tantermeket körbejárva elbúcsúztak kedves iskolájuktól. Az ünnepi műsor nyitó részében Molnár Zsoltné igazgatóhelyettes köszöntötte a ballagó diákokat és a megjelent kedves vendégeket.

Ünnepségünket megtisztelte Dr. Simon Miklós polgármester úr, országgyűlési képviselő, valamint az önkormányzat képviselő-testületének tagjai és a történelmi egyházak lelkészei. Pálné Kósa Katalin igazgató asszony megható búcsúbeszédében szívhez szóló, könnyeket fakasztó, kedves szavakkal ekként köszönt el szeretett tanítványaitól:

„Nemes, szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csupán tiszta szív és sok-sok szeretet.”

Iskolánk énekkara „A múlnak a gyermekévek” című dal csodálatos előadásával tette emlékezetessé ezt a napot. A 7. osztályos diákok nevében Terdik Péter arra kérte a ballagó diákokat, hogy, ne feledkezzenek el pedagógusaikról, akik jóságból, emberségből, szeretetből példát adtak számukra. A ballagási ünnepségen a 7. és 8. osztályos tanulók közös műsora szívünkhöz hatott. A köszönetnyilvánítás és a hála percei voltak ezek. „Egyszer minden véget ér. A nyár utolsó napja, egy nagyszerű könyv utolsó fejezete. Ma búcsút intünk mindennek. Tovább lépünk. De attól, hogy elmegyünk – és ez fáj – lesznek, akik részesei maradnak életünknek. Ők a mi biztos talajunk, a sarkcsillagaink, és az apró tiszta hangok a szívünkben, amelyek velünk lesznek, örökre.”

A ballagó diákok nevében Béres Petra gyönyörű búcsúdallal, Farkas Bence pedig emlékezetes ünnepi beszéddel búcsúztak, akik visszaemlékeztek a nyolc év örömteli és feledhetetlen pillanataira: a diákcsínyekre, a kirándulások vidám pillanataira, a játékok izgalmaira, a versenyek erőpróbáira, majd köszönetet mondtak tanáraiknak és osztályfőnökeiknek: Tószegi Károlyné, Pálné Kósa Katalin és Bákonyiné Szilágyi Róza pedagógusoknak a sok türelemért, a segítő fáradozásért, az odaadó és lelkiismeretes oktató – nevelő munkáért.

Az ünnepség fénypontjaként sor került a jutalmak átadására. Könyvjutalomban részesültek azok a végzős diákok, akik kiváló és jó tanulmányi eredményt értek el, sikeresen szerepeltek a körzeti, a megyei és az országos versenyeken.

Dr. Simon Miklós településünk polgármestere elmondta, hogy egy szülőnek, egy pedagógusnak a legnagyobb örömet az jelenti, ha gyermeke, tanítványa szép eredményeket ér el, s ez nem csak nekik, hanem településünknek is nagy büszkeség. Méltán lehetünk büszkék arra, hogy vannak diákjaink, jelesül Farkas Bence, aki az országos Jedlik Ányos fizika verseny döntőjén 4. helyezést, valamint Bécsi Bálint a Jedlik Ányos regionális fizika versenyen 5 helyezést ért el, s ezáltal Nyírbogátnak is öregbítették hírnevét. Polgármester úr gratulált a kimagasló eredményekért, minden búcsúzó diáknak azt kívánta, hogy érjenek még el sok szép eredményt a tanulásban, s az életben egyaránt, s hogy sikerüljenek célkitűzéseik.

Mint minden évben az idén is Kóródi János úr és kedves felesége - a tantestület határozata alapján - Farkas Bencének aranygyűrűt ajándékozott kimagasló eredményeiért. Az ünnepség záró perceiben a vendégek átadták a virágcsokrokat a ballagó diákoknak, akik díszes virágkölteményekkel a kezükben közös énekkel örvendeztettek meg bennünket. Énekhangjuk a szívünkig hatott. Örökre a szívünkbe zártuk őket. Kívánjuk, hogy jövendő életük legyen vidám és sikerekben gazdag.

Útravalóul Ibsen szavait nyújtjuk át NEKIK:

„Gyönyörű, ha valaki maga előtt célt lát, s azt meg is valósítja tűzön-vízen át.”

Gulyás Jánosné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!