Nyíregyháza hírei

2013.06.20. 09:29

„Ez tűrhetetlen állapot, nincs szükség fekvőrendőrre!”

Nyíregyháza - A zaj ellehetetleníti a pihenést a kertben és zavarja az éjszakai nyugalmat – panaszolják a környéken lakók. Levelükben részletesen kifejtik álláspontjukat.

Nyíregyháza - A zaj ellehetetleníti a pihenést a kertben és zavarja az éjszakai nyugalmat – panaszolják a környéken lakók. Levelükben részletesen kifejtik álláspontjukat. A korábban megjelent „Lassítás a fekvőrendőr miatt” című cikk apropóján szeretnénk megjegyezni: ahogy a fékező és áthaladó járművek áthajtanak a Bánki Donát és Törpe utcán kihelyezett fekvőrendőrökön, az a közvetlen közelben lakók számára elviselhetetlen zajjal jár.

Más megoldás kell

A forgalomcsillapítás eszközének megválasztásakor az okozott zaj, a fékezés és az intenzív újragyorsítás környezetre gyakorolt hatását nem ismerték vagy nem mérlegelték?

A járművek fékcsikorgatása, a kerekek dübörgése, a teherautók és utánfutók platóján lévő tárgyak zörgése, a szándékosan hangosra szerelt kipufogós motorok felpörgése miatti zaj egyszerűen lehetetlenné teszi a pihenést a kertben és zavarja az éjszakai nyugalmunkat.

Arra kérjük az illetékeseket, hogy a forgalom csillapítására alkalmatlannak bizonyult fekvőrendőrt a Bánki Donát utcán szedjék fel! Ha valami nem válik be, azon bátran változtatni kell! Reméljük, megtalálják a megoldást arra, hogy az eredetileg lakóutcának épült Bánki Donát és Törpe utca újra kertvároshoz méltó, nyugalmat adó lakóutca maradhasson, és ne legyen egy nagy forgalmú elkerülő út, amelyen kikerülik a kimerült kapacitású csomópontokat.

Gond az átmenő forgalom is

Az itt élők szempontjából a zaj megszüntetése után az lenne a legfontosabb, hogy a nem itt élők számára tiltsák meg vagy fizikailag tegyék lehetetlenné az átmenő forgalmat a Törpe utcának a Bánki Donát utca és a Négyes Huszárok útja közötti szakaszán.

Megnyugvással vettük tudomásul január elsején: végre rájöttek, hogy lakó-pihenő övezetté kell nyilvánítani a Bánki Donát és Törpe utcákat, mert csakis így lehet azt a biztonságot és nyugalmat teremteni az itt élők számára, ami egy kertvárosi lakókörnyezetben elvárható. A Bánki utcán nincs rendes járda, csak két járólap egymás mellé helyezésével érték el, hogy gyalogosan az úttest igénybevétele nélkül, libasorban haza tudnak menni az itt lakók. Minden keresztező utcánál át kell kelni az úttesten, ahol ma a lakó-pihenő övezet jelzőtábla áthelyezése miatt főútvonalnak megfelelő forgalom tapasztalható.

A járművezetők az útvonal választásánál nem kapnak tájékoztatást arról, hogy a választott útvonalon fekvőrendőrök vannak, így amikor odaérnek, indulatosan veszik tudomásul azt. A fekvőrendőr nem az út teljes szélességében képez akadályt, a két szélén fél kerékkel el lehet kerülni, ezért az autósok az út melletti kertet tapossák ki, hordják fel a homokot, sarat az úttestre.

Sok a szabálytalankodó

Az autósok és a motorosok egy része az úttest bal oldalára húzódva szabálytalanul kerüli ki fél kerékkel az akadályt, megzavarva ezzel a mozgással a körülöttük lévő közlekedőket. Ez a művelet kifejezetten balesetveszélyes! Lényegében senkinek sem jó a mostani állapot, ezen sürgősen változtatni kellene, mert ez nem mehet így tovább!

- A Szent-Györgyi Albert, a Törpe, a Bánki és a Kandó utca lakói -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!