Nyíregyháza hírei

2013.06.19. 11:20

Közel 40 éve „ragyog” a Nap

Nyíregyháza - A régi tagok közül néhányan elérkezettnek látták az időt arra, hogy rendezzenek egy közönségtalálkozót.

Nyíregyháza - A régi tagok közül néhányan elérkezettnek látták az időt arra, hogy rendezzenek egy közönségtalálkozót.

Az őskorát élte az 1970-es években hazánkban a beat- és a rockzene, lépten-nyomon alakultak újabbnál újabb együttesek. Így aztán egyáltalán nem volt meglepő, hogy 1974 tavaszán Nyíregyházán négy főiskolás és középiskolás fiatal is elhatározta, hogy zenekart alakít, hiszen szinte minden nagyobb intézménynek, iskolának volt saját együttese, amelyek komoly versenyben voltak egymással. Az azonban már sokkal meglepőbb, hogy a Nap együttes – ugyanis a 4 fiatal ezt a nevet adta az új formációnak – közel negyven év elteltével is a színpadon van töretlen lendülettel és fiatalos lelkesedéssel a könnyűzene híveinek nagy örömére.

A feldolgozások és a saját szerzemények június 23-án, vasárnap is felcsendülnek 19 órától a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központ kamaratermében, ahol a régi tagokkal is találkozhatnak az egykori és a mai rajongók, barátok.

– Az első Nap együttes után következett a második, amelyik a progresszív, instrumentális dzsesszrock zenét képviselte, új tagokkal és új koncepcióval – elevenítette fel a múltat lapunk kérésére Czimbalmos István, az együttes basszusgitárosa, az elmúlt 39 év összekötő láncszeme, hiszen ő az egyetlen tag, aki valamennyi Nap együttesben zenélt. – A harmadik Nap, amelyik a mai zenekar őse, visszatért a dallmosabb, kemény alapokon nyugvó rockzenéhez.

Az elmúlt évtizedek során az egykori tagok közül sokan az ország más településén, vagy éppen külföldön – Németországban, Norvégiában – folytatták a zenélést. A régi tagok közül néhányan elérkezettnek látták az időt arra, hogy rendezzünk egy közönségtalálkozót, amelyen a zenekar régi és új tagjai külön-külön és egyben is megmutatják tudásukat az érdeklődőknek. Mi zenészek is nagyon várjuk a közönséggel együtt a vasárnap estét, hogy a dalokkal felidézhessük a közösen eltöltött régi szép éveket – tette hozzá Czimbalmos István.

M. Magyar László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!