Nyíregyháza hírei

2013.06.04. 07:36

Megkérdeztük: Ön szerint szükség van aludoboz és PET palack visszaváltó automatákra?

Azt kérdeztük Olvasóinktól, hogy szerintük szükség van-e aludoboz és PET palack visszaváltó automatákra? <strong>Sziky Netta </strong>és barátnője, <strong>Lőrincz Ivett </strong>határozott igennel feleltek. Mint mondták, bizonyára nem olcsó mulatság egy visszaváltó automata beszerzése és üzemeltetése, a palackokért és a dobozokért pedig csak „filléreket” fizet, a lényeg azonban a szemléletformálás, a környezettudatos életmód kialakítása, s ez minden pénzt megér.

Azt kérdeztük Olvasóinktól, hogy szerintük szükség van-e aludoboz és PET palack visszaváltó automatákra? Sziky Netta és barátnője, Lőrincz Ivett határozott igennel feleltek. Mint mondták, bizonyára nem olcsó mulatság egy visszaváltó automata beszerzése és üzemeltetése, a palackokért és a dobozokért pedig csak „filléreket” fizet, a lényeg azonban a szemléletformálás, a környezettudatos életmód kialakítása, s ez minden pénzt megér.

Konzili Józsefné is szívesen látna ilyen automatákat, elkötelezett híve a szelektív hulladékgyűjtésnek. – Érdemes lenne már vásárláskor odafigyelnünk arra, hogy lehetőleg ne műanyag vagy fém, hanem visszaváltható üvegpalackokat tegyünk a kosárba, hiszen ez olcsóbb és környezetkímélőbb is! – tanácsolta.

Pálóczyné Németh Ilona szerint a dobozokért, PET palackokért kapott forintok sok rászorulót fognak arra késztetni, hogy a „nemtörődöm” lakosság kidobott hulladékát átválogassa vagy összegyűjtse a köztereken „felejtett”, eldobált szemetet. – Új lendületet kaphat a szelektív gyűjtés! – summázta.

Az ibrányi Balogh Alex és a nyíregyházi Balogh Vivien is támogatja a szelektív gyűjtést, a visszaváltó automaták tömeges elterjedésével azonban nem tudnának egyetérteni. – Fontos a környezetvédelem, de ráfizetéses befektetés lenne anyagilag a gépek térhódítása – mondta Alex.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!