Nyíregyháza hírei

2013.06.29. 15:18

Megkérdeztük: Önnek mi a véleménye az előre fizetős, új tankönyv-finanszírozási rendszerről?

Nagykálló - A nagykállói Vályogos Zoltán szerint nonszensz a központosított tankönyvbeszerzésért felelős cég viselkedése.

Nagykálló - A nagykállói Vályogos Zoltán szerint nonszensz a központosított tankönyvbeszerzésért felelős cég viselkedése. – Mégis, mit képzelnek, honnan fog egyik-hétről a másikra 20-30 ezer forintot előteremteni egy kétgyermekes család? Sajnos, csak keveseknek van anyagi vésztartaléka manapság! – mondta.

Húga, Vályogos Mónika így válaszolt: – Nem kis fejtörés elé állította a szülőket a Kello, hiszen az iskolázási támogatásokat csak nyár végén szokták kézhez kapni a szülők. Attól félek, sokan nem tudják majd időben befizetni a csekket, vagy pedig adósságba hajszolják magukat, ha egyáltalán lesz kitől kölcsön kérniük.

Orosz Dezső és Orosz Dezsőné nem ezt várta a magát családbarátnak valló jelenlegi kormánytól. – Ez a fizetési kényszer teljesen váratlanul érte a családokat. A felelősen gondolkodó, gyermekeik tanulmányát szem előtt tartó szülők vélhetően a föld alól is előteremtik majd a szükséges pénzt, de nem lesz könnyű dolguk – mondta a nyíregyházi nagymama.

Pankotai Miklósné közvéleménykutatóként járja a megyét. – Iszonyatos szegénységet tapasztalok a kis- és nagytelepüléseken élők körében is, felháborítónak tartom az előre fizetést!

A nyíregyházi Danyikó Mónika szerint semmi gond nem volt a régi tankönyvvásárlási rendszerrel, nem miért bolygatták meg.

Vályogos Zoltán: Honnan fogják egyik-hétről a másikra előteremteni a 20-30 ezer forintot?

Vályogos Mónika: Sokan adósságba hajszolják majd magukat.

Orosz Dezső: Ez aztán a családbarát intézkedés!

Orosz Dezsőné: Teljesen váratlanul érte a családokat.

Pankotai Miklósné: Iszonyatos szegénység van, és most még ez is!

Danyikó Mónika: Miért bolygatták meg a régi rendszert?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!